Nazilli'de Türkçülük Günü Kutlamaları

3 Mayıs Türkçülük Günü, Nazilli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nazilli'de Türkçülük Günü Kutlamaları
Kutlamalara Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, İl Genel Meclis Üyeleri Celal Çelen, Belediye Meclis Üyeleri, Ülkücü Gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte konuşan Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Kaya; "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bu milletin kaderini değiştiren istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin kervanına katılan hain kurşunlara hedef olan genç vatan evlatlarına ve daha dün kahpece şehit edilen 5 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet diliyorum. Vatan ve bayrak için ne bedel gerekirse ödemeye hazırız. 3 Mayıs 1944 Türk tarihine Türklük, Turancılık davası olarak geçen bu olayda başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki 23 Türk Milliyetçisinin yargılanmaları büyük tepki görmüş Türk gençliği bu haksızlığa ve iftiralara karşı tek yumruk olmuş yurdun dört bir yanından Ankara'ya akın etmişlerdir. Atsız hoca sabah mahkemeye götürülürken ne görsün her taraf sallanıyor. Canımız Atsız'a feda olsun sesleriyle yer gök inliyordu. Bu ses bu kalabalık, bu haykırış Türk Milliyetçilerinin sesiydi. Sonrasında Başbuğumuzun Atsız'a yazdığı mektupları bahane edilerek oda davaya dahil edilir. Ve akabinde 23 Türk Milliyetçisi tutuklanarak yarım metrekarelik alana sahip olan tabutluklara mahkum edilir. Türk Milliyetçileri Türklüğü savunmanın bedelini işkencelerle ve tabutluklarla çile ve zulme göğüs gererek ödemişlerdir. Ama o gün yanan meşale asla sönmeyecektir. Başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk Milliyetçileri; ne millet sevgisinden nede Türkiye sevdasından vazgeçmişlerdir. Yapılan işkenceler onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarının asla azaltmamış aksine büyütmüştür. 3 Mayıs onun için bayram" dedi.
Nazilli Sümerpark'ta yapılan ve dün akşam saatlerine kadar süren 3 Mayıs Türk Milliyetçileri günü piknikle başladı. Mehteran gösterisi, Zeybeklerin gösterisi, Erzurum Bar Ekibinin gösterisi, şiirler, saz gurubunun gösterisi, halat çekme, 30 adımda gofret yeme, çuval, yumurta taşıma, yoğurt içerisinde altın arama yarışmaları ve çekilişlerle program renklendi. Gün boyu süren gösterilerin sonunda ise TRT Ankara Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Koç, en sevilen eserleri ülkücü gençler için seslendirdi.