Chp'nin Yeni Yönetim Kadrosu Belirlendi

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Hakkı Suha Okay, Gürsel Tekin'in şu anda Parti Meclisi (PM) üyesi olduğunu ve görevinin başında bulunduğunu belirtti

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Hakkı Suha Okay, Gürsel Tekin'in şu anda Parti Meclisi (PM) üyesi olduğunu ve görevinin başında bulunduğunu belirtti. Okay, PM üyelerinin üyeliklerinin kesinleştiğini ve tartışılmasının söz konusu olmadığını vurguladı.
CHP'nin 33. Olağan Kurultayında seçilen Parti Meclisi üyeleri, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı. MYK üyelerinin belirlendiği toplantının hemen ardından ilk MYK ve Yüksek Disiplin Kurulu toplantıları da gerçekleştirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak görevlendirilen Hakkı Suha Okay, toplantıların ardından bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Okay, Parti Meclisi toplantısına Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve 80
üyenin katıldığını belirterek MYK üyelerinin 81 PM üyesinin oybirliğiyle seçildiğini belirtti. Okay, MYK üyeliklerine Süheyl Batum, Gülsüm Bilgehan, Tekin Bingöl, İzzet Çetin, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Nevin Gaye Erbatur, Abdülrezzak Erten, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Haluk Koç, Ali Koçal, Şahin Mengü, Hakkı Suha Okay, Umut Oran, Abdullah Özer, Faik Öztrak Önder Sav ve Berhan Şimşek'in seçildiğini bildirdi.

SAV'A 75, ÖZTRAK'A 74 OY
Okay, bu 20 isim arasından Genel Başkan'ın önerisiyle iki üyenin gizli oyla Genel Sekreter ve Genel Sayman seçildiklerini belirtti. Önder Sav'ın 75 oyla CHP Genel Sekreterliği'ne, Faik Öztrak'ın ise 74 oyla Genel Saymanlığa seçildiğini bildiren Okay, Sav'a 6, Öztrak'a ise 7 geçersiz oy çıktığını ifade etti.
PM toplantısının ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gerçekleştiğini açıklayan Okay, Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda Genel Başkan Yardımcılarını belirlediğini söyledi. Okay, kendisinin örgüt, TBMM ve basınla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu söyledi. Haluk Koç'un sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve yurt dışı ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Nevin Gaye Erbatur'un parti içi eğitim ve yardımcı kollardan sorumlu Genel Başkan
Yardımcısı, Umut Oran'ın ise iş ve çalışma hayatı ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu açıklayan Okay, Genel Sekreter Önder Sav'ın ise, Genel Başkan'ın oluru ile 4 Genel Sekreter Yardımcısı belirlediğini ifade etti. Okay, Tekin Bingöl, Gökhan Günaydın, Gülsüm Bilghan ve Abdülrezzak Erten'in Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildiklerini belirtti. Tüzük uyarınca Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanlığı'na PM üyesi Sencer Ayatan'ın getirildiğini ifade eden Okay, bugün
ayrıca Genel Başkan'ın çağrısı üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'nun toplanarak görev dağılımı yaptığını söyledi. Okay, YDK Başkanlığına Orhan Eraslan'ın yeniden seçildiğini, Orhan Akbulut'un YDK Başkan Yardımcılığı'na, Selahattin Öcal'ın ise YDK Sekreterliği'ne seçildiğini bildirdi.
Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Okay, MYK'ya seçilmeyen Gürsel Tekin'in yeniden İstanbul İl Başkanlığı'na dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine, şu anda Gürsel Tekin'in PM üyesi olduğunu, ortak çözümü gerektiren bir sorunun bulunmadığını söyledi. Okay, "Sayın Tekin görevinin başındır. Her birimiz partide bir görev üstleniyoruz. Sayın Tekin de PM üyesi olarak görev üstlenmiştir. CHP'nin Parti Meclisi, kurultaydan sonra en yüksek karar organıdır" diye konuştu.

"İLÇE SEÇİM KURULU'NA SÜRESİ İÇİNDE İTİRAZ GELMEDİ"
Okay, bazı PM üyelerinin üyelikleriyle ilgili itirazın mahkemeye taşındığının hatırlatılması üzerine önceki MYK tarafından bir tasarruf geliştirildiğini, daha sonra bu tasarrufla ilgili kimi değerlendirmelerin basına yansıdığını ifade etti. CHP kurultayının, Çankaya İlçe 4 nolu seçim kurulu tarafından yapıldığına işaret eden Okay, İlçe Seçim Kurulu'na süresi içinde herhangi bir itiraz gelmediğini belirtti. Okay, "Bu haliyle seçim sonuçları kesinleşmiştir ve kesinleşmiş olan bu seçim sonuçlarına göre
artık üyeliklerin tartışılması söz konusu değildir" dedi.
Okay, 'Bir gölge kabine oluşturulacağı ve bakanların markaj altına alınacağı iddiaları doğru mu?' sorusuna şu karşılığı verdi:
"Bu bir iddia değil. Bu yönde bir çalışmamız olacak. Hem PM üyesi, hem milletvekili arkadaşlarımızdan, hem de bu konuda katkı vermek isteyen arkadaşlarımızdan oluşacak yeni yapılanmalar ve kadrolar böylesi bir sorumluluk üstlenecektir. Bu yönde en kısa süre içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. İlgi alanlarına, ihtisas alanlarına göre değişik sayılarda ama sorumluluk üstlenen kadrolar olacaktır."
Okay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bazı dosyalar açıklayacağının basına yansıdığının hatırlatılması ve yarınki Çorum gezisinde bir dosya açıklanmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu tür ziyaretlerde dosya açıklamıyoruz" dedi. Yarın Çorum'a giderek Dedesli Ovası'nda Türkmen etkinliklerine katılacaklarını söyleyen Okay, önümüzdeki hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale illerini kapsayan yoğun bir ziyaret programı gerçekleştireceklerini açıkladı.