Hocaların Hocası Müşerref Gözcü'yü 10 binlerce kişi Hakk'a uğurladı

Yeşilyurt Camii'nde 29 yıldır İmam Hatiplik görevini yürüten Manisa'nın tanınmış alimlerinden olan Müşerref Gözcü vefat etti. Gözcü'nün ikindi namazı

  Yeşilyurt Camii ' nde 29 yıldır İmam Hatiplik görevini yürüten Manisa ' nın tanınmış alimlerinden olan Müşerref Gözcü vefat etti . Gözcü ' nün ikindi namazı hazırlıklarında sonra cami bahçesinde Kur ' an-ı Kerim okurken kalp kriz geçirdiği belirtildi . Manisa Devlet Hastanesine kaldırılan Gözcü , tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayata veda ederek Hak ' ka yürüdü .

Çok yoğun izdihamdan dolayı Gözcü ' nün cenaze namazı ilk önce Yeşilyurt Camii ' nde sonra Yusuf Sedat Altındaş Camii ' sinde olmak üzere iki kez kılındı . 55 yaşında olan ve 1981 yılından bu yana Yeşilyurt Camii ' nde imam hatiplik yaptığı belirtilen Müşerref Gözcü vefat etti . Şeker ve yüksek tansiyon hastası olduğu belirtilen Gözcü , İkindi Namazı için hazırlıklarını tamamladıktan sonra cami avlusunda Kur ' an-ı Kerim okurken kalp krizi geçirdiği bunun üzerine Manisa Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldığı yapılan bütün müdahalelere rağmen Gözcü ' nün kurtarılamayarak darı bekaya göçtüğü bildirildi . Mahalle sakinleri ve çevresinden sevenleri Gözcü ' nün imam hatiplik yaptığı Yeşilyurt Camii ' nin yapımında da çok büyük gayretleri ve emeklerinin olduğunu , görev yaptığı son ana kadar çocuklara gençlere camide Kur ' an , fıkıh , tefsir ve diğer İslami ilimlerde dersler verdiğini söylediler . Akrabalarında alınan bilgilere göre Müşerref Gözcü ilk eğitimine babası Molla Muhammed ' den Arapça ve fıkıh ilimlerini alarak başladı . Daha sonra medrese eğitimime devam ederek aldığı icazetle öğrenci yetiştirmeye başladı . Manisa ' da ise çok sayıda imama ve öğretmene İslami ilimlerde dersler verdiği bu yüzden de Hocaların Hocası olarak isimlendirildiği kaydedildi .

Aynı zamanda çok yardımsever bir insan olduğu belirtilen Gözcü ' nün vefatıyla bütün mahalle sakinleri , böyle büyük bir şahsın kaybının sadece mahallenin değil bütün Manisa ' nın bir kaybı olduğunu dile getirdiler .

Müşerref Gözcü ' nün vefatını öğrenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ın telefon ederek ailesinden vefat hakkında bilgi aldığı ve ailesine üzüntülerini ifade ederek başsağlığı dilediği öğrenildi . Yakın çevresi Gözcü ' nün Arınç ' ı çok sevdiğini , Arınç ' ın da kendisini çok sevdiğini dile getirdi .

Gözcü ' nün Yeşilyurt Camii ' nde düzenlenen cenaze namazında Vali Celalettin Güvenç , AK Parti Milletvekili Dr . Mehmet Çerçi , İl Emniyet Müdürü adem Aydemir , Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar , AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan , Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr . Sakıp Esgicioğlu , Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr . Sami Karakoç , AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Baybatur , AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal , Deva Tıp Merkezi sahibi Üzeyir Dindar , çok sayıda doktor , Gözcü ' nün öğrencileri , yakınları , sevenleri ve yaklaşık 10 bin kişi yer aldı .

Müşerref Gözcü daha sonra Manisa Kırtık Mezarlığına tekbir ve dualarla defnedildi .