CHP Parti Meclisi listesinde öne çıkanlar...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 7. başkanlığına seçilmesinin ardından, parti meclisi seçimi öncesinde liste de netleşmeye başladı. İşte öne çıkan isimler...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 7. başkanlığına seçilmesinin ardından, parti meclisi seçimi öncesinde liste de netleşmeye başladı. İşte öne çıkan isimler... Kemal Kılıçdaroğlu'nun vitrininde, sosyolog Profesör Doktor Sencer Ayata, Anayasa Profesörü Süheyl Batum gibi isimlerin yanı sıra Türkan Saylan'ın cenazesinde yaptığı konuşmayla dikkatleri çeken Beyoğlu eski müftüsü İhsan Özkeskin'in de bulunması bekleniyor.

Listede Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, eski çalışma bakanlarından Nihat Matkap, yazar ve televizyon programcısı Enver Aysever gibi isimler de yer alabilir.

Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın parti meclisi listesinde yer alacağı, daha sonra da MYK da genel başkan yardımcısı olarak görev yapacağı belirtiliyor.

Yeni dönemde Önder Sav'ın, CHP genel sekreterliğine devam etmesi bekleniyor.

Gürsel Tekin'in İstanbul'dan genel merkeze çekileceği, CHP genel aşkan yardımcısı olacağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde Akif Hamzaçebi, Faik Öztırak, Tekin Bingöl, Ali Kılıç, Şahin Mengü, Haluk Koç, İsa Gök, Muharrem İnce, Akif Ekici, Murat Karayalçın, Vahaf Seçer, İzzet Çetin, Neriman Genç gibi isimlerin de yer alması bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP üyesi olmadıkları için sendikalardan, üniversitelerden ve sanat dünyasından bazı isimleri partiye taşıyamayacak, ancak bu isimlerle bilim-sanat platformunda danışman olarak çalışabilir.

Bunların arasında sosyolog Prof. Dr. Sencer Ayata ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum gibi isimler bulunuyor.


CNN Türk