Gönüllü öğretmenler, Vartolu fakir öğrencilerin umudu oldu

Muş'un Varto ilçesinde gönüllü öğretmenler tarafından kurulan Öğretmenler Derneği üyeleri tarafından açılan okuma salonları, kimsesiz ve ihtiyaç sahib

Muş'un Varto ilçesinde gönüllü öğretmenler tarafından kurulan Öğretmenler Derneği üyeleri tarafından açılan okuma salonları, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin umudu oldu.

İlçede açılan okuma salonlarında yüzlerce öğrenci Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) hazırlanıyor. Deneme sınavlarında derece yapan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor. Varto ilçesinde açılan okuma salonlarının ilçede bulunan öğrenciler için büyük önem taşıdığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, seviye belirleme sınavında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Gönüllü öğretmenlerin Varto için büyük fedakarlıklarda bulunduklarına dikkat çeken Aktaş, uzak köylerde ve merkezdeki okullarda okuyup özel dershanelere gidemeyen öğrencilerin faydalandığı okuma salonlarının öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti.

"Böyle bir eğitim kompleksini Varto'ya açarak öğrencilere ücretsiz eğitim ve kaliteli kaynakları sundukları için gönüllü öğretmen arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır." diyen Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, okuma salonları sayesinde Varto ilçesinin eğitim seviyesinde yükseliş olduğunu belirtti.

Varto Öğretmenler Derneği Başkanı Kasım Yel ise çalışmalar hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne bilgiler verdi. Dernek Başkanı Yel, "Varto'da hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı programımız var. Şu anda öğrenci sayımız 160'a yakın. Bu öğrencilerimizi Türkiye geneli ve il genelinde yapılan denemelere de alıyoruz. Varto Eğitim Derneği Okuma Salonu'na devam eden 160 öğrenciye hiçbir ücret almadan seviye belirleme sınavına (SBS) hazırlıyoruz. Doküman ve kitaplar dağıtarak öğrencileri sürekli destekliyoruz." diye konuştu.

Ödül töreninin ardından Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Remzi Tepe, Şube Müdürü İbrahim Tanyeri, Varto Okuma Salonu'nda incelemelerde bulunarak sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti.

Varto Eğitim Derneği Okuma Salonu'nun yaptığı deneme sınavında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen törene Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Remzi Tepe ve Şube Müdürü İbrahim Tanyeri katıldı.