Başbakan: Müzakere Ve Diplamasi Önemli Ankara

-BAŞBAKAN: MÜZAKERE VE DİPLAMASİ ÖNEMLİ ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMIYLA İLGİLİ OLARAK, DİPLOM

 

-BAŞBAKAN : MÜZAKERE VE DİPLAMASİ ÖNEMLİ

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İran ' ın nükleer programıyla ilgili olarak , diplomasi ve müzakere masasının halen en etkili yol olduğunu vurguladı .

Başbakanlık Basın Merkezi ' nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre , Başbakan Erdoğan , BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri , P5 1 ülkeleri , Türkiye ' ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderdiği mektupta , Türkiye , Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi .

Başbakan Erdoğan ' ın mektubunda , ' Türkiye ' nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını , bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettiği ' bildirildi .

Mektubunda diplomasi ve müzakere masasının halen en etkili yol olduğunu vurgulayan Erdoğan ' ın , ' Türkiye ' nin aklıselim , sağduyu , adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini ' dile getirdiği kaydedildi .

Başbakan Erdoğan ' ın mektup gönderdiği ülkeler şunlar :

' Almanya , Avusturya , Azerbaycan , BAE , Bahreyn , Bosna , Bulgaristan , Çin , Fransa , Gabon , Gürcistan , Irak , İngiltere , Nijerya , Japonya , Katar , Kuveyt , Libya , Lübnan , Meksika , Oman , Suudi Arabistan , Suriye , Rusya , Uganda ve Yunanistan '

22 . 05 . 2010 13 : 19 : 57