Maradona kesin 23'ünü açıkladı

Arjantin'in Dünya Kupası finallerinde mücadele edeceği 23 kişilik kadrosu belli oldu.

Arjantin'in Dünya Kupası finallerinde mücadele edeceği 23 kişilik kadrosu belli oldu. Teknik direktör Diego Maradona, 23 kişilik son kadrosunda Napoli'nin golcüsü Ezequiel Lavezzi ve deneyimli savunma oyuncusu Fabricio Coloccini'ye yer vermedi.

Coloccini gibi 2006 Dünya Kupası'nda forma giyen Liverpool'un sağ kanat oyuncusu Maxi Rodriguez ise Jonas Gutierrez'e alternatif olarak kadroda tutuldu.

Maradona, Arjantin tarihinin en fazla milli olan oyuncusu Javier Zanetti ve orta sahanın dinamosu Esteban Cambiasso'ya 30 kişilik ilk listede bile yer vermemişti.

Oyuncu seçimleriyle sık sık eleştiri konusu olan Maradona, milli formayı sadece 2003 yılında iki kez giyen Colon'un 30 yaşındaki savunmacısı Ariel Garce ve bugüne kadar hiç milli olmayan Palermo'nun orta saha oyuncusu Javier Pastore'yi finallere götürecek.

222 golle Boca Juniors tarihinin en golcü ismi olan tecrübeli Martin Palermo, Arjantin'de top koşturan kadrodaki beş oyuncudan bir tanesi.

Kaleciler: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)
    
Savunma: Gabriel Heinze (Olympique Marsilya), Martin Demichelis (Bayern Münih), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Inter Milan), Clemente Rodriguez (Estudiantes de La Plata), Nicolas Burdisso (AS Roma), Ariel Garce (Colon)
    
Orta saha: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron (Estudiantes de La Plata), Javier Pastore (Palermo), Maxi Rodriguez (Liverpool)
    
Hücum: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter Milan), Martin Palermo (Boca Juniors)

CNN Türk