Christoph Daum'un Durumu Kritik İstanbul

-CHRİSTOPH DAUM'UN DURUMU KRİTİK İSTANBUL (A.A) - 17.05.2010 - MÜCADELE ETTİĞİ 3 KULVARDA DA BU SEZON HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİREMEYEN FENERBAHÇE'DE T

 

-CHRİSTOPH DAUM ' UN DURUMU KRİTİK

İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 05 . 2010 - Mücadele ettiği 3 kulvarda da bu sezon hedeflerini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe ' de teknik direktör Christoph Daum konusunda verilecek karar merakla bekleniyor .

UEFA Avrupa Ligi ' nde beklenen başarıların gelmemesinin ardından , Türkiye Kupası ' nda ve Turkcell Süper Lig ' de çok yaklaştığı şampiyonlukları yitiren sarı-lacivertli ekipte sözleşmesi devam etmesine rağmen , Alman teknik adamın durumu kritik .

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu , teknik direktör Daum ' un geleceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı .

-ŞAMPİYON YAPAMAYANLAR GÖNDERİLDİ-

Fenerbahçe ' de , Aziz Yıldırım ' ın kulüp başkanlığı döneminde görev yapan teknik adamların büyük çoğunluğu takımı şampiyon yapamadıkları sezonların ardından görevinden alındı .

Sarı-lacivertli ekipte sadece Mustafa Denizli ' nin yerine 2001-2002 sezonunun devre arasında göreve getirilen Werner Lorant , şampiyonluğa ulaşamadığı halde bir sonraki sezon da da devam etti . Ancak , Lorant ' ın sonu yerine geldiği Mustafa Denizli gibi oldu .

Aziz Yıldırım ' ın sezon ortasında ilk kez başkan seçildiği 1997-98 ' de görev yapan Hırvat Otto Bariç , sezonun son haftasını göremeden Fenerbahçe ' den ayrıldı .

Aziz Yıldırım ' ın Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevine getirdiği ilk isim Joachim Löw oldu .

1998-1999 sezonunu Joachim Löw yönetiminde 3 . sırada tamamlayan Fenerbahçe ' de sezon sonunda Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı .

Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda , Dilmen ' ın istifasından sonra , önce İtalyan Zdenek Zeman , sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti .

2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe ' yi şampiyonluğa taşıyan Denizli , 2001-2002 sezonunun ilk yarısında kötü gidiş nedeniyle görevini bırakmak zorunda kaldı .

Sarı-lacivertli ekibi , ikinci sezonunda ( 2007-2008 ) Avrupa Şampiyonlar Ligi ' nde çeyrek finale taşıyan Brezilyalı teknik adam ile ligde şampiyonluk gelmedi . Zico ile anlaşamayan yönetim , teknik direktör için yine kolları sıvadı .

2008-2009 sezonunda İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile anlaşan Fenerbahçe , teknik direktörünün İspanya Milli Takımı ' nı Avrupa şampiyonluğuna taşımasıyla sezona oldukça iddialı bir başlangıç yaptı .

Bir önceki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi ' nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe , Aragones yönetiminde 1 . turdaki grubu galibiyet alamadan 2 puanla son sırada tamamlayarak , ilk turdan öteye gidemedi .

Ligde özellikle deplasman maçlarında alınan mağlubiyetlerle haftalar geçtikçe kan kaybeden sarı-lacivertliler , son 5 haftaya girildiğinde havlu attı . Son olarak Fortis Türkiye Kupası ' nı da finalde ezeli rakibi Beşiktaş ' a kaptıran sarı-lacivertli takımda , yönetim kurulu Aragones ile de yolları ayırdı .

-DAUM ' CAN SİMİDİ ' OLAMADI-

Yönetim kurulunun 2005-2006 sezonunun ardından , 2009-2010 sezonunda yeniden göreve getirdiği Christoph Daum , Aragones ' in kötü izlerini silemedi .

Fenerbahçe ile 2 sezonluk daha sözleşmesi bulunan Alman teknik direktör konusunda verilecek karar merakla bekleniyor .

17 . 05 . 2010 12 : 16 : 08