Beyoğlu'nda İsrail Karşıtı Gösteri

Beyoğlu'nda toplanan bir grup gösterici, "felaket günü" olarak kabul ettikleri İsrail'in kuruluş yıl dönümünü protesto etti.

Beyoğlu'nda İsrail Karşıtı Gösteri
Aralarında Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) ile Türkiye Birleşik İşçi Partisi (TBİP), Sosyalist Parti (SP) ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) gibi sivil ve siyasi örgütlere mensup temsilcilerin yer aldığı gruplar, akşam saat 19.00'da Taksim Meydanı'nda İsrail'i protesto etti. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde göstericiler, "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD Emperyalizmi", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" ve "Yaşasın özgür Filistin, "Yaşasın özgür Ortadoğu" gibi
çeşitli pankart ve dövizler açarak tepkilerini dile getirdiler. Filistinlilerin 62 yıl önce evlerinden sürüldükleri olaylara atıfta bulunarak sloganlar atan gruplar, sık sık İsrail ve Amerikan aleyhtarı sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Sözcüsü Selim Sezer, yıllardır savaş ve acıyı aynı anda yaşayan Filistinlilerin kalıcı bir barışı fazlasıyla hak ettiklerini belirterek, "Ancak bu barış, adil temeller üzerine kurulu olmalıdır. El Fetih dışındaki tüm Filistinli örgütlerin karşı çıktığı 'Barış Planı', Gazze'deki insanlık dışı koşulları gündemine almıyor. Bu, aynı zamanda Kudüs'ün statüsünü belirsiz bırakıyor, yasa dışı yerleşim merkezleri ve işgali oluşturuyor" dedi.
İsrail cezaevlerinde bulunan 10 binin üzerindeki Filistinli tutuklunun da serbest bırakılması çağrısında bulunan grup sözcüsü, adil olmayan hiçbir 'barış planı'nın geçerli olmayacağını sözlerine ekledi. Grup sözcüsünün açıklamalarını sık sık sloganlarla kesen göstericiler, 1948'te Arap ve İsrailliler arasındaki savaşta imzalanan Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönme haklarının tanınması çağrısında bulundu. Eylemciler, yapılan basın açıklamasının ardından
olaysız şekilde dağıldılar.