Amasya'ya katkıda bulunan işadamlarına plaket

Amasya merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD), Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), S

Amasya merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD), Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği (SUSİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen 2010 "Amasya Vefa Gecesi"nde, işadamlarına plaket verildi.

Amasya ve ilçelerinde yıllardır faaliyet gösteren ve bölgeye istihdam sağlayan işadamlarına yönelik birincisi düzenlenen Vefa Gecesi Saray Düzü Kışlası'nda yapıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan gecede konuşan Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bekir Aydın; Amasya merkez ve ilçelerinde kurulu olan üç derneğin faaliyetlerine değindi. Aydın, "Derneklerimiz ilimizin üretim, istihdam ve ihracatına sosyal ve kültürel gelişimine ciddi katkılarda bulunan sosyal sorumluluk bilinci içerisinde hareket eden çok değerli işadamlarımıza teşekkür etmek bir vefa borcunu ödemek için bu programı düzenledi. Bugün ciddi manada parası olup da paralarını kolay yolda değerlendirip rahat ve rehavet içinde kendi için yaşayan çok sayıda insan var. Bu akşam plaket almayı hak eden pek çok iş adamımız da işin kolayını seçebilirlerdi. Onlar zor olanı seçti, bir kişinin evine ekmek götürürken yaşadığı mutluluktaki güzellikleri kendi zorluklarına tercih etti. Bu akşam bu ile hizmeti, emeği geçenleri unutmamak için toplandık. Onlara karşı vefa borcumuzu ödüyoruz. Düzenlenen bu programla oluşan sinerjinin bundan sonraki iş hayatımıza olumlu katkıları olacağını ümit ediyorum. Akan kanın durması ve ülkemizin demokratikleşmesi ilerlemesi için girişimci ruhlara ihtiyacımız var." dedi.

Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selami Kızıklı, ülkelerin gelişmesi, büyümesi için sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu, bu konuda Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) ile birlikte iş hayatında sinerji oluşturmak gelişime yönelik organizasyonlar yapmak yurtiçi ve yurtdışı geziler yaptıklarını belirterek şunları aktardı: "Sivil Toplum Kuruluşları olarak ilimizde sevilen sayılan istihdam sağlayan iş ve aş veren, ticari ahlaklarıyla ön plana çıkan başarılı işadamlarımıza vefa programı düzenlemenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız."

Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Korkmaz ise sanayiciliğin bir kültür meselesi olduğuna ve şirketlerin başarılı ve uzun ömürlü olabilmesi kurumsallaşmaya bağlı olduğuna dikkat çekti.

Amasya Valisi H. İbrahim Daşöz ise girişimciliğin çok önemi üzerinde durdu. Daşöz, "Devlet olarak çocuklarımızı nitelikli yetiştirmeliyiz. Bunun için sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Çocuklarımızın bireysel ve soysal yönlerini artırma, mevcut güçlerinin ortaya çıkarılmasını sadece devletten beklememeliyiz. Bu konuda ailelere ve Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görev düşmektedir. Gelişmiş ülkelerin ekonomik güçlerinin artmamasındaki en önemli etken mesleki eğitimdir. Bir işte uzmanlaşmaktır, uzmanlık demokrasinin alt yapısıdır. Güçlü olmamızın yolu eğitim, girişimcilik ve örgütlenmedir. Dünya çok küçüldü, dünya ile rekabet edebilmek için girişimci ruhlara ve nitelikli elemanlara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Yirmi işadamının plaket aldığı törene Ak Parti Amasya Millet Vekili Akif Gülle, Avni Erdemir, 15. Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.