Akçay'daki kumaş boyama kursu sona erdi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, belediyenin desteğiyle Halk Eğitim Müdürlüğü açılan kumaş boyama kursu sona erdi. Sarıkız Mahall

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, belediyenin desteğiyle Halk Eğitim Müdürlüğü açılan kumaş boyama kursu sona erdi. Sarıkız Mahallesi, Sakarya Caddesi'ndeki Açelya Sanatevi'nde yapılan kursa 13 kişi katıldı.

Kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, üretilen eserlerin 31 Mayıs 2010'da Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde sergileneceğini belirtti. Başkan Kılıç, "İlçemizin tarihine, kültürüne ve sanatçılarımızın ürettikleri eserlere büyük değer veriyoruz. Edremitimiz'i bölgenin kültür ve sanat merkezi yapmak için gayret gösteriyoruz." dedi.

Kursun 3 Aralık 2009 tarihinde başladığını kaydeden öğretmen Filiz Can ise Kılıç'ın ziyaretinin, kendileri ve öğrencileri için çok önemli olduğunu söyledi. Edremit Halk Eğitim Müdürü İsmail Damar, Müdür yardımcıları Mehmet Kundakçı ve Zerrin Kirişoğlu'na da teşekkür eden Can, Başkan Kılıç'a özel işlemeli ahşap bir vazo ve kumaş üzerinde Atatürk portresi bulunan bir tablo hediye etti.