TÜSİAD ve MÜSİAD İlk Kez Birarada

Toplu görüşmeler dışında biraraya gelmeyen TÜSİAD ve MÜSİAD başkanları, MÜSİAD'ın Ümit Boyner'e nezaket ziyaretinde ilk kez görüştü.

Bugüne kadar toplu görüşmeler dışında biraraya gelmeyen Türkiye'nin en etkin işadamı örgütleri TÜSİAD ve MÜSİAD'ın başkanları, ilk kez görüştü.
Görüşmenin gündeminde ekonominin yanısıra, özgürlükler de vardı.
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir süredir gündemde olan nezaket ziyareti için TÜSİAD Genel Merkezi'ne gitti.
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, görüşme öncesi kısa bir açıklama yaptı.
Boyner, "Çok büyük nezaket gösterdiler ve bize hayırlı olsuna geldiler. Bugün özellikle kriz döneminden çıkan Türkiye'de yaşadığımız sorunlar, bundan sonra nasıl yapılanacağımız, sorunların üzerine nasıl gideceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunma imkanımız olacak" dedi.
Basına kapalı yapılan yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından MÜSİAD Başkanı Vardan, habercilerin karşısına geçti.
Vardan, "İlk görüşmede somut olarak bir konu çıkmayabilir ama en azından Türkiye'nin sorunlarını hepimiz biliyoruz. Burada neler yapabileceğimizi, hangi konularda çalışabileceğimizi görüştük. Bunlardan biri özgürlükler ve demokratikleşme... Ayrıca eğitim konusunu ve işsizliği görüştük" diye konuştu.
Vardan, iki büyük dernek arasında ilişkilerin, bu görüşmeyle sınırlı kalmayacağının da sinyallerini verdi.


TRT