TKF Başkanı Ayık, 4 yılın bilançosunu çıkardı

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) genel kurulu Ankara Dedeman Oteli'nde 15 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. 206 delegenin oy kullanacağı Olağan Genel Kur

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) genel kurulu Ankara Dedeman Oteli'nde 15 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. 206 delegenin oy kullanacağı Olağan Genel Kurul'da başkanlığa yeniden aday olan TKF Başkanı Dr. Özer Ayık, başkanlık yaptığı 4 yılı değerlendirdi.

2006'dan bu yana Kayak Milli Takımı'nın toplamda 43 altın, 49 gümüş ve 63 bronzdan oluşan 155 madalya kazandığını belirten Dr. Özer Ayık, Milli Takım'ın tüm branşlarda dünyanın çeşitli ülkelerinde toplam 96 uluslararası şampiyona ve yarışmaya katıldığını söyledi.

Türkiye'de biri dünya kupası final etabı olmak üzere toplam 21 adet uluslararası yarışma, ülke içinde çeşitli kayak merkezlerinde ise toplam 53 adet ulusal yarışma organizasyonu yapıldığına değinen Dr. Özer Ayık, yurt içinde 97 adet, yurt dışında 84 adet olmak üzere toplamda 181 adet Milli Takım kampı düzenlendiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYORUZ"

Türkiye Kayak Federasyonu'nun geçtiğimiz 4 yıl içinde ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak uluslar arası organizasyonların Türkiye'de gerçekleştirilmesi konusunda önemli başarılar kazandığını belirten TKF Başkanı Dr. Özer Ayık, şunları söyledi:

"Bu yıl düzenlenecek Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Kongresine aday olduk ve 12 aday ülke arasından bu kongrenin Türkiye'de düzenlenmesini sağladık. Yaklaşık 3 bin delegenin katılımını beklediğimiz Kongre'nin Türkiye'nin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kayaklı Koşu, Kayakla Atlama ve Kuzey Kombine branşlarından oluşan Kuzey Disiplini Gençler Şampiyonası'nı da 2012'de Erzurum'da gerçekleştireceğiz."

Milli takım sporcularına, kayak kulüpleri ve kayak sporu yapılan illere, alt yapıyı desteklemek amacıyla alp disiplini, kayaklı koşu ve tekerlekli kayak branşlarında çok sayıda malzeme verildiği açıklandı. Kayak takımı, kıyafetler ve malzeme dağıtıldığını belirten Dr. Ayık, pist hazırlama imkanı bulunmayan illere de 10 adet kar üstü pist hazırlama aracı ve 5 adet kar motoru tahsis edildiğini söyledi.

Görevde bulunduğu 4 yıl boyunca Yönetim Kurulu ile birlikte eğitim ve sponsorluk alanlarında da önemli çalışmalar yapıldığını bildiren TKF Başkanı Dr. Özer Ayık, şöyle konuştu;

"Antrenör, öğretici ve hakemlerle ilgili talimatları yürürlüğe sokarak bu düzenlemeler doğrultusunda kayak öğretici kursu, alp disiplini antrenör bütünleme kursları düzenledik. Hakem kursları düzenleyerek kayak camiasına yabancı dil bilen çok sayıda hakem kazandırdık. Milli Takım kamplarımızda sporcularımız için İngilizce kursları düzenledik. 'Haydi Çocuklar Kayağa' projemiz çerçevesinde çeşitli illerimizden çok sayıda çocuğumuzu kayakla tanıştırdık ve içlerinden seçilen yetenekli çocuklarımızın lisanslı olarak spora devam etmelerini sağladık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Vakıfbank ve Spor Toto'dan sponsorluk desteği aldık. Sporcu altyapısını genişletip, yeni sporcular yetiştirmek üzere 22 ilde yeni kayak merkezi yaptık."