Burhan Ayeri: Baykal'ın ipi çekildi

Akşam gazetesi yazarı Burhan Ayeri, bugünkü köşe yazısının bir kısmında CHP Genel Başkan'ı Baykal'ın istifa kararına da yer verdi.

Osman Kuman'ın teşhisine katılıyoruz; 'Birileri Baykal'ın ipini çekti'. Çünkü, lider değiştirmiş CHP -Hele başına Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir isim geçmişse- kesinlikle iktidara yürür. Bir taşla iki kuş vurulmuş, olur. Arada, Erdoğan'ın karşısına yıpranmamış güçlü bir liderle çıkılmış oluyor. Bu konuda 'İç-Dış odakların dayanışması' sergileniyor. Önemli olan Akademisyen Funda Yamanel'in Londra'dan sorduğu; 'Girilmeyecek yerlere sızıp kasetleri çekenler, bunları biriktirenler var'. Bir zamanların dizi cıngılındaki gibi; 'Kim bunlar, kim bunlar?' İfade vermek için emniyete çağrılan futbol yorumcusunu hatırlatan Baykal, üç günlük aradan sonra ortaya çıktı. İki özürle olayı geçiştirmedi. Orta vadede kazandı. 'Aziz Yıldırım'ın istifa ederek on binlerce Fenerbahçe taraftarını sokağa dökmesinin siyasi versiyonunu izliyoruz' da diyebiliriz. Bu da ikinci olasılık.

***
Madem Dostumuz Yıldırım'dan bahsettik. Futbolla devam edelim. Kanarya, Ankara'da bileğinin hakkıyla galip geldi. Ofsayt golün sayılmasını isteyip, yangın çıkaranlar yanlış yolda. Büyük takım, büyük camia olmak kolay değil. 19 Mayıs Stadı'ndaki maçın esas mağlupları Melih Gökçek ve eli 'Baba tespihli' oğludur. Başkanı artık Erdoğan bile aday gösteremez. Siyasi hayatı bitmiştir.
...
Kadıköy'de şampiyonluğun resmiyet kazanması için Trabzonspor'u küçümsememek gerekir. 'Bir buçuk ton Akçaabat köftesi yediler' ya da 'Kolbastı yapmaktan yorgun düştüler' havasına girilmemesi şart. Esas sürprizi Bursa'daki maçta bekliyoruz. Kartal, tam kadro prestij peşinde. Manisaspor önünde, dinlendirilip saklananları öğrendik. Sebebini bilmeyen var mı?

...
Son uyarımız tüm kulüplere. Guti ve Querisma gibi tok yabancıların peşinde olan kafaları değiştirmeli. Müzmin sakatları buna dahil edebilirsiniz. Bizim çocuklar Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gidiyorlar. Yöneticilerimiz ise, sorunlu futbolcularla taraftarı avlama peşinde.

***
Fahrettin Bozkurt'un dile getirdiği, tüm dizi severlerin sorunu:
'Sadece CNBC-e ve TNT'yi izliyorum. Ancak son zamanlarda zamanlamayı kaybettiler. Örneğin TNT'de 22.15'te yayınlanan House, birden bire 23.00'te yayına sokuldu. Bu gibi durumları seyirciye bildirmek, saygı gereğidir'.

...
ÇGHB, iyi ve kötü çalışmaların harmanı haline geldi. Ebevenuslar muhteşem, Diyet parodisi rezaletti. Bazı roller ise, kimi oyunculara gitmemekte. Dağıtımın, her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz.

...
İrfan Değirmenci, Hem Kanal-D hem de CNN TÜRK'te iyi performans sergiliyor. Bu çocuk için 'Mesut Yar'ın sakin hali' diyebiliyoruz.

***
'Tıklayarak indirme' müzikseverin yeni sistemi. Bu dalda Funda Güngör'ün ardından Ercan Demirel geldi. 'Elveda Deme Bana' ile 250 bin kişilik 'Fun Clup' yarattı. Avrupa Müzik etiketiyle 'Umudum Var' adlı albümü de çıkardı. 11 şarkının sözü, güftesi ve aranjesi Ercan'a ait. Tarzı bize değişik gelse de beğendik.