Bolu'da İzzet Baysal Şükran Günleri Başladı

Bolu'da, İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, şükran yürüyüşüyle başladı

Bolu'da, İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, şükran yürüyüşüyle başladı. İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, şenliklere ilgi göstermeyen Bolu halkına sitem etti.
Bugüne kadar 265 milyon TL harcayarak başta Abant İzzet Baysal Üniversitesi olmak üzere 127 eğitim kuruluşunu, sağlık ve sosyal hizmet binalarını Bolu'ya kazandıran hayırsever iş adamı İzzet Baysal'ı anmak amacıyla düzenlenen şükran günleri, İzzet Baysal heykeli önünde yapılan törenle başladı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Hayırsever işadamının yeğeni İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, yaptığı konuşmada etkinliklere Bolu halkının ilgi göstermemesine üzüldü. İzzet Baysal'ın yaşarken kendisi için bu tür anma törenleri düzenlenmesi talebi olmadığını söyleyen Ahmet Baysal, şöyle konuştu: "Ancak, Bolulular ona kalplerinden gelen sevgi ve şükranlarını göstermek için bu festivali düzenlediler. Buna devleti temsil eden valiliğimiz, şehrimizi temsil eden belediyemiz ve gençliği temsil eden üniversitemiz ön ayak
oldu. Bolu halkının hislerine tercüman olarak bu günleri düzenlediler. Ama bugün burada öğrencilerin dışında kimseyi göremiyorum. Bu da beni üzüyor."
Konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşayan Baysal, şunları söyledi: "Onun bu kentte yaptıkları, hepiniz biliyorsunuz ki siz sevgili evlatları içindir. Bu festivalin ilk gününde bir yürüyüş düzenleniyor. İzzet Baysal Şükran Yürüyüşü. Bu yürüyüşte Bolu halkı nerede? Onu bu kadar mı seviyoruz? Lütfen tüm ülkeye örnek olunuz."
Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar da kente gelenlere Bolu'yu anlatırken göllerini, dağlarını, tarihi mekanlarını dile getirdiklerini ama İzzet Baysal'ı farklı bir açıdan gururla anlattıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Bolu Belediyesi bando takımı eşliğinde İzzet Baysal Caddesi boyunca şükran yürüyüşü yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinlik 13 Mayıs'a kadar çeşitli organizasyonlarla devam edecek.