Baykal'ın istifası Rus basınında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Deniz Baykal'ın parti genel başkanlığından istifa haberi, Rus basınında geniş yer aldı.

İtar-Tass: "Baykal y

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Deniz Baykal'ın parti genel başkanlığından istifa haberi, Rus basınında geniş yer aldı.

İtar-Tass: "Baykal yaptığının ahlaksızlık ve yasadışı olmadığına inanıyor" şeklinde verdiği haberde, CHP liderinin 18 yıllık sekreteri ve sonra milletvekili olan Nesrin Baytok ile istenmeyen görüntülerinin internet ortamına düştüğünü yazdı. Ajans görüntülerin internete düşmesinin siyasette büyük bir skandala yol açtığını belirtti. Baykal'ın kaset nedeniyle istifa ettiğini duyuran Rus ajansı, "Geçtiğimiz günlerde internette yayınlanan Baykal'ın bir milletvekiliyle uygunsuz video ve foto görüntüleri çok ciddi siyasi bir skandala yol açtı. Bunun üzerine parti görevinden istifa eden Baykal, teslim olmayacağını söyledi." ifadesini kullandı.

Moskovski Komsomolets gazetesi: Baykal'ın istifasıyla ilgili haberi, "Kamera görüntüsünde Baykal'ın kendi partisinden bir milletvekiliyle birlikte olduğu ortaya çıktı." şeklinde verdi. Gazete, CHP liderinin bu sebeple parti genel başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

'Life.ru' haber sitesi de Deniz Baykal'ın kendi partisinden bir milletvekili bayanla birlikte olduğunu kanıtlayan videonun ardından istifa ettiğini yazdı. Life.ru, "İlişkileri tespit edilen hem Deniz Baykal hem de bayan evli. Siste haberinde Baykal'ın hükümeti kendisine komplo düzenlemekle suçladığını vurguladı. Ayrıca site ; " Deniz Baykal ilişkiyi ne yalanladı, ne de doğruladı" dedi

'Rus Regnum' ajansı da Baykal ve Baytok'la ilgili görüntülerin önce bir Türk haber portalında yer aldığını, sonra da silindiğini kaydetti. Haberde, "Fakat daha sonra görüntüler You Tube sitesinde yer aldı. Ama görüntüler buradan da kaldırıldı." dedi.

Pravda.ru haber portalı da Baykal'la ilgili gizli görüntülerin kimlerin çektiğiyle ilgili Türk polisinin harekete geçtiğini belirtti. Haberde, "Baykal'ın 'Bu bir komplo' demesi üzerine, Türk polisi olayla ilgili araştırma başlattı." denildi.