Engelliler Haftası'nda engellilerin yüzü güldü

Engelliler Haftası'nda Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi, 40 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Şahinbey Belediye b

Engelliler Haftası'nda Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi, 40 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Şahinbey Belediye binası önünde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Zirve Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, egelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Tahmazoğlu, şöyle dedi:

"Yerel yönetimlerin ve devletin amacı insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Bu amaçla belediye ve kaymakamlık ortaklaşa bir proje yaptık. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için böyle bir çalışmaya girdik. Bizler engelli vatandaşların kendi mahallelerinde spor yapmaları için tüm parklarımıza engelli kondisyon aletleri yerleştireceğiz. Yine 200 görme engelli vatandaşa beyaz baston dağıttık. Büyükşehir Belediyesi işbirliği içinde tüm kaldırımları engelli vatandaşların rahat kullanabilmesi için dizayn edeceğiz. Şahinbey genelinde ne kadar engelli vatandaş olduğu konusunda kesin bir sonuç yoktur. Bizler bunu net bir şekilde bilmek ve ihtiyaç duyulan bölgeye gerekli hizmeti yapmak için bu yılsonuna kadar tamamlayacağız kent bilgi sistemi ile ne kadar engelli vatandaşımız olduğunu tespit etmiş olacağız hizmetlerimizi de ona göre daha sağlıklı bir şekilde yapacağız. Bizler her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız."

Şahinbey Belediyesi ile engelliler adına birçok olumlu projelere imza attıklarını ifade eden Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ise "Medeni toplumlar özürlü insanına sahip çıkabildiği kadar medenidir. Bizler kurumlar arası işbirliği yapıyoruz. Yıl içerisinde birçok yardımlar yapıyoruz bunların hiçbirine tören yapmıyoruz. Bu tür programlara tören yapıyoruz çünkü vatandaşların konuda bilinçlenmesini sağlamak ve toplumsal duyarlılığı sağlamak istiyoruz." dedi.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı da Gaziantep'te bulunan engelli vatandaşlara her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Devlet ve hükümet engelli vatandaşlar için büyük çalışmalar yapıyor, yeterli mi değil, çünkü engelli vatandaşların hayatını idame ettirmesi oldukça zor. Hepimiz engelli olabiliriz. Engelli vatandaşlar için Gaziantep'te güzel bir vizyon yakaladık. Belediye, kaymakamlık ve valilik olarak gerekli bütün desteğimizi sürdüreceğiz. Şuan dağıtılan araçları güle güle kullanmanızı temenni ediyorum. Bugün burada yüzünüzdeki tebessüm bizleri çok mutlu etmiştir." diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Erdoğan ise hükümet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını belirterek, görüşmeleri tamamlanan yeni Anayasa'da engelli vatandaşların tüm haklarının kanun altına alınacağını söylediler.

Program sonunda Şahinbey Belediyesi tarafından kültür merkezinde düzenlenen eğlence programına katılan engelli vatandaşlar, Şahinbey Belediye Halk Müziği ve Folklor ekibinin bir birinden güzel türküleri ile eğlendiler.