Velittin Küçük'ten Takdir Edilecek Hizmet

İstanbul eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, memleketi Ordu'nun Gülyalı ilçesinde Meslek Yüksekokulu yaptırarak Ordu Üniversitesi'ne (ODÜ) devretmek üzere protokol imzaladı.

ODÜ rektörlük binasında gerçekleştirilen ve Ordu Valisi Orhan Düzgün, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu ve eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük arasında bir protokol imza töreni düzenlendi. Törende konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Velittin Küçük'ün tüm masrafları kendisine ait olmak üzere Gülyalı ilçesine yurt binasıyla birlikte bir meslek yüksekokulu yaptıracağını ve ODÜ'ye devredeceğini belirterek, "Sayın Küçük'ün bu davranışı diğer iş adamlarımıza örnek ve öncü olacaktır"
dedi. Ordu Valisi Orhan Düzgün de yurduyla birlikte bir meslek yüksekokulu 1,5 yıl içerisinde yapılarak ODÜ'ye devredilecek olmasının takdir edilecek bir davranış olduğunu belirterek, Velittin Küçük'ü kutladı.
Velittin Küçük de gerek 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde gerekse başkanlıktan ayrıldığı dönemde eğitime her zaman destek verdiğini belirtti. Belediye başkanlığı döneminde Gürpınar ilçesinde ilköğretim okullarına bilgisayar laboratuarları kurduğunu, birçok okula destekler sağladığını kaydeden Küçük, "Ne olursa olsun, kim yaparsa yapsın eğitime destek olmak kadar büyük bir davranış yoktur. O sebeple ben elimden geldiğince eğitime destek oluyorum ve olmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Rektör Kefelioğlu ve Velittin Küçük arasında protokol imzalandı.