Kocasinan'ın 2009 Faaliyetleri Onaylandı

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk oturumunu gerçekleştirmek üzere Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplandı.

Nisan ayı oturumunda ilk olarak 2009 yılı Başkanlık Faaliyet Raporu görüşüldü. Başkan Bekir Yıldız, başkanlık koltuğunu Meclis Başkanvekili Kenan Başyazıcıoğlu'na bıraktı. Meclisteki her iki siyasi partinin üyeleri de raporla ilgili görüşlerini dile getirdi.
Faaliyet raporu hakkında konuşan Başkan Bekir Yıldız, 2009 yılına yeni bağlanan mahallerin damgasını vurduğunu belirterek," 20 bin nüfusa karşılık coğrafyası 7 kat büyük olan bölgeleri, toprak sahiplerinin yeniden dönmesi için cazip hale getirme çalışmaları yaptık. Ana arterlerini, oyllarını yapmak için çok büyük harcamalar gerçekleştirdik. Yamula Barajı Gölü kenarına 35 km'lik sahil yolu planladık, çalışmalara başlıyoruz. Kuşçu Mahallesi'ne çok yönlü bir sosyal tesis yapmak için plan ve projeler hazırlayıp çalışmalara başladık. Yaptığımız 9 yeni sosyal tesisten ikisini hizmete açtık, diğerleri de açılışa hazır hale getirildi" dedi.
16 yıldır üzerinde çalıştıkları DDY raylarının şehir dışına taşınmasıyla ilgili projenin hayata geçmesi için fiili çalışmaların başladığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız," 2011 yılı ortalarında rayların taşınacağını tahmin ediyorum. Yoğun bir inşaat çalışması var. Rayların taşınmasıyla ulaşımda boğulan 180 bin nüfusumuz rahatlayacak, yeni yerleşim mekanları, ticaret alanları, yollar ve imar çalışmalarını hızlandıracağız. Bu da rayların taşınmasıyla çok yakından ilgilidir. 2009'da çok ölçülü, anlayışlı ve seviyeli bir çalışma dönemi yaşadık. Başta meclis üyelerimiz olmak üzere personelimize de teşekkür ediyorum" dedi. Rapor oyçokluğuyla kabul edildi.
Meclis içi seçimlerde Encümen üyeliklerine Sümeyra Şahin, Bilal Atabey ve Kahraman Tuncel 28 oy olarak seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Ahmet Tahir Gül, Ahmet Çolakbayraktar, Mehmet Özdemir, Vedat Arıkan ve Levent Livdumlu, Plan ve Bütçe Komisyon üyeliklerine Mustafa Kükürtçüoğlu, Leyla Öztürk, Ragıp Dost, Selahattin Yılmaz ve Kazım Hasilik bir yıllığına seçildi.