Sinemanın kalbi Adana'da atacak

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemizin en önemli sinema etkinliklerinden Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, bu yıl

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemizin en önemli sinema etkinliklerinden Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, bu yıl 7–13 Haziran 2010 tarihleri arasında 17. kez düzenleniyor.

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması yapılacak. Dünyaca ünlü Yunanistanlı yönetmen Theo Angelopoulos festivalin 'Onur Konuğu' olarak Adana'da olacak.

Festivalin geleneksel Yaşam Boyu Onur Ödülleri ise bu yıl Türk Sineması'nın dev isimlerinden Müjde Ar ile Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Onursal Başkanı Atilla Dorsay'a takdim ediliyor. Organizasyonda, Türkiye'de ve dünyada üretilen çeşitli kısa film ve belgeseller ile uzun metraj filmler de özel gösterim bölümleriyle sinemaseverlerle buluşacak.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NDA JÜRİ BAŞKANI REHA ERDEM

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, Jüri Başkanlığı'nı son yıllarda yetişen en önemli yönetmenlerden biri olarak kabul edilen Reha Erdem üstleniyor. Yönetmenin A Ay (1988), Kaç Para Kaç (1999), Korkuyorum Anne (2004), 5 Vakit (2006), Hayat Var (2008) ve Kosmos (2009) isimli filmleri 'Reha Erdem Retrospektifi' başlığı altında sinema salonlarında gösterilecek. 11 Haziran 2010 Cuma günü, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 14.00'de 'Reha Erdem Sineması' konulu bir oturumla sinemaseverlerle buluşacak.

ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, öğrenimlerine Türkiye'deki güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinin sinema televizyon bölümlerinde devam eden öğrencilerin deneysel, belgesel, kurmaca ve canlandırma dalında ürettikleri filmlerin çekişmesine sahne olacak.

Şu ana kadar 120'yi aşkın filmin başvurduğu yarışmanın jüri üyeleri, animasyon yönetmeni Ersin Ersoy, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, sinema yazarı Fırat Yücel, oyuncu Mert Fırat ve yönetmen İnan Temelkuran'dan oluşuyor.

AKDENİZ ÜLKELERİ KISA FİLM YARIŞMASI

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ise Akdeniz Havzası'nda yeralan ülkelerdeki kısa filmcileri bir araya getirecek.

Filmler, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda olduğu gibi deneysel, belgesel, kurmaca ve canlandırma olmak üzere dört dalda yarışacak.