Atso Antalya Şehir Müze Ve Sergileri Projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kaleiçi'ndeki tarihi ve kültürel değerleri koruyarak, çağdaş bir anlayışla yeniden sunmak ve bu sayede kent merkezini canlandırmak için "Antalya Şehir Müze ve Sergileri" konulu bir proje hazırladıklarını bildirdi

Atso Antalya Şehir Müze Ve Sergileri Projesi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kaleiçi'ndeki tarihi ve kültürel değerleri koruyarak, çağdaş bir anlayışla yeniden sunmak ve bu sayede kent merkezini canlandırmak için "Antalya Şehir Müze ve Sergileri" konulu bir proje hazırladıklarını bildirdi.
"Antalya Şehir Müze ve Sergileri" konulu bir proje hazırladıklarını belirten ATSO Başkanı Budak, "Kent merkezimizde yeterince cazibe merkezinin bulunmayışı nedeniyle Antalya Havalimanı'na inen milyonlarca turistin çok az bir kısmının şehir merkezine geldiğini görmekteyiz. Kent merkezimiz büyük potansiyele sahip olmasına rağmen bugünkü haliyle trafik, otopark sorunları, görüntü kirliliği vb. nedenlerden ötürü yabancı misafirleri kendine çekme konusunda başarılı olamamaktadır. Oysa Kaleiçi'nde yapılan çalışmalardan sonra kent merkezini ziyaret eden turist sayısında bir artış gözlenmekte, bu da bize geleceğe dönük umut vermektedir" dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kent merkezi ve özellikle de Kaleiçi'ndeki cazibe merkezi sayısının ve niteliklerinin arttırılması gerektiğini ifade eden Budak, "Bu noktadan hareketle Kaleiçi'ndeki tarihi ve kültürel değerleri koruyarak çağdaş bir anlayışla yeniden sunmak ve bu sayede kent merkezini canlandırmak için "Antalya Şehir Müze ve Sergileri" olarak adlandırdığımız projemizi hayata geçirmek istiyoruz".
ATSO ESKİ HİZMET BİNASI
Proje kapsamında öncelikle ATSO'nın eski hizmet binasını kültür ve sanat ağırlıklı bir merkez olarak düzenlemeyi planladıklarını belirten Başkan Çetin Osman Budak şunları söyledi; "Kaleiçi'ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait çok sayıdaki vakıf eserinin bazılarının kiraya verilmiş durumda, bazılarının da kullanılamaz halde olduğunu görmekteyiz. Odamızın buradaki düşüncesi, Yivli Minare Camii ve yakın çevresindeki tüm vakıf eserlerinin bir Külliye anlayışıyla "Türk-İslam Eserleri Müzesi" haline dönüştürülmesidir. Yine aynı bağlamda kentin en can alıcı noktasında bulunan ve Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan Mevlevihane ile halen kapalı tutulan Mevlevihane Hamamı'nın da aynı projeye entegre edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Güzel Sanatlar Galerisi'nin ise Kaleiçi'nin merkezine taşınmasının en uygun çözüm olacağı kanaatindeyiz. Kesik Minare'nin restorasyon projesi hayata geçirildikten sonra bir Açık Hava Müzesi ya da Arkeoloji Parkı haline getirilmesi faydalı olacaktır. Kaleiçi'ndeki eski İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binaları halen boş durmaktadır. Kaleiçi'nin çok önemli bir yerinde bulunan bu binaların da kültür ve sanatla işlevlendirilmesi için Odamız üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Hıdırlık Kulesi'nin "Roma Dönemi Antalya Sergisi" ve Üçkapılar'daki burçların "Selçuklu Dönemi Antalya Sergisi" haline getirilmesi Kaleiçi'ne ciddi bir cazibe kazandıracaktır" diye konuştu.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY'LA PAYLAŞTIK
ATSO'nın, Antalya kent merkezinin cazip hale gelmesi için bütüncül bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini düşünmekte diyen Budak, "Antalya Şehir Müze ve Sergileri" projemizin hayata geçirilmesi durumunda kentimizin turizm ve ticaretle ilgilenen tüm dinamiklerini de harekete geçireceği açıktır. Bu sayede Antalya'nın, sadece Akdeniz'in en önemli turizm destinasyonlarından biri olarak kalmayacağını, aynı zamanda bir "Müze Kent" haline geleceğini düşünüyoruz. Bu projeyi, Nisan Ayı içerisinde Antalya'mızı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'la da paylaştık. Kendisi projemiz ile yakından ilgilenmiştir. Bizler de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konunun takipçisi olacağız" dedi.