Volvo, Contınental'la işbirliğini 2012'ye kadar uzattı

Dünyanın önde gelen ticari araç üreticilerinden Volvo Group Europe, Contınental ile yola devam etme kararı aldı. Volvo tarafından üretilen tüm ticari

Dünyanın önde gelen ticari araç üreticilerinden Volvo Group Europe, Contınental ile yola devam etme kararı aldı. Volvo tarafından üretilen tüm ticari araçlarda 2012 yılına kadar Contınental tarafından üretilen lastikler kullanılacak. Şirketin bu kararı almasındaki en önemli nedenlerinin başında lastiklerin gelişmiş HD Hybrid teknolojisi sayesinde maksimum yakıt tasarrufu sağlama özelliğinin olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra ıslak ve kuru zeminde gösterdiği fren performansı ile tüm dikkatleri üzerine toplayan Contınental lastikleri, güvenli sürüş sağlaması nedeniyle de tercih ediliyor.
En küçük gider artışlarının bile rekabet gücünü olumsuz yönde etkilediği düşünüldüğünde Contınental ticari araç lastiklerinin sağladığı tasarruf, şirketleri maliyet baskısından kurtarıyor. Lastik tercihinin doğru yapılması durumunda, ortalama 40 araçtan oluşan bir filonun yıllık 100 bin Euro kadar tasarruf sağlayabileceğine işaret eden uzmanlar, daha büyük filolarda ortaya çıkacak tasarrufun küçük bir servet olarak adlandırılabileceğini kaydediyor.
Avrupa'nın önde gelen lastik üreticisi Contınental tarafından geliştirilen ticari araç lastikleri bu tasarrufun maksimum seviyeye çıkmasını sağlıyor. Aynı klasmandaki diğer lastikler yüzde 1,97 kazanım sağlarken, Contınental marka ticari araç lastiklerinde bu rakam yüzde 3,52 olarak göze çarpıyor.