Eynesil'e 2010 Yılında 50 Trilyon Tl'lik Yatırım

Giresun'un Eynesil İlçe Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, 2010 yılı içerisinde ilçelerine 50 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi.

Eynesil'e 2010 Yılında 50 Trilyon Tl'lik Yatırım
Belediyenin 2010 yılı çalışma programları hakkında bilgi veren Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, içme suyu, altyapı ve çevre düzenleme projeleri kapsamında yaklaşık 50 milyonluk bir yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti. İlçenin en büyük sorunlarından birisi olan içme suyu sıkıntısını gidermek için yaklaşık 38 milyon TL'lik içmesuyu projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Somuncuoğlu, "2010 yılı Eynesil için önemli projelerin hayata geçirildiği bir yıl olacaktır.Yıl içerisinde yaklaşık 38 milyon TL'ye mal olacak içme suyu projesinin çalışmalarını başlatmış olacağız. Bununla beraber, mevcut haliyle yetersiz olan ve hatta yok denilen altyapımızı yapacağız. Karadeniz Sahil Yolu Şehir İçi Geçişi'nde elde edilen dolgu alanını üzerine spor tesisleri, park ve bahçeler yapılacaktır. 2010 yılı sonunda çehresi değişmiş bir Eynesil oluşturmak istiyoruz" dedi.
Şehir içi trafik sorununu çözmek içinde çalışmaları bulunduğunu kaydeden Başkan Somuncuoğlu, "Şehir merkezimizin sıkıntılarından biride otopark sorunudur. Bu sorunu da ortadan kaldırmak için yaklaşık 500 araçlık bir otopark yapma çalışmamış başlamış durumdadır" diye konuştu.
Yapılacak bu çalışmaların yanı sıra ilçenin balıkçı barınağı, şehir merkezinden geçmekte olan derelerin ıslahlarının da yapılacağını belirten Başkan Somuncuoğlu, "DSİ'nin gösterdiği hassasiyet sayesinde dere taşkınları sonucu istenmeyen olaylar yaşamamak adına şehir merkezinden geçmekte olan derelerin ıslahı yapılması için programa alınmıştır. Yine, ilçemizin ekonomisine önemli katkısı bulunan balıkçılarımız için limanımıza kayık çek yeri de programa alınmış durumdadır" şeklinde konuştu.