Erzurum'da 23 Nisan Etkinlikleri...

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir süreliğine Palandöken Çimento Müstakilleri İşverenler Sendikası İlköğretim Okulu (ÇMİS) 5

Erzurum'da 23 Nisan Etkinlikleri...
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir süreliğine Palandöken Çimento Müstakilleri İşverenler Sendikası İlköğretim Okulu (ÇMİS) 5. sınıf Öğrencisi Fahri Berkay Ağ'a devretti.
Valilik görevini devralan Ağ, TBMM'nin kuruluşunun 90. yılını kutladığını ve dünya çocuklarına bayram armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi ve saygıyla andığını söyledi. Milletin ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını ifade eden Ağ, Erzurum Valisi olarak önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i telefonla arayarak, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılacağını anımsattı.
Büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan Erzurum'da gecekondu ve harabe evlerin yaygın olduğunu dile getiren Ağ, Belediye Başkanı Küçükler'e bunların ortadan kaldırılması için Kentsel Dönüşüm Projesine ağırlık verilmesini istedi.
Ağ, bazı okulların çıkışının direkt caddeye olduğu için trafik kazalarının meydana geldiğini, bunu önlemek için de alt veya üst geçit yapılması talimatını verdi.
Okulların çevresinde güvenliğin sağlanması için de Erzurum İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'i telefonla arayan Ağ, okulların etrafında güvenliğin en üst düzeye çıkarılmasını rica etti.