Ermenistan'ın Protokol Onay Sürecini Askıya Alması...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ermenistan'ın protokol onay sürecini askıya almasıyla ilgili olarak, "Hükümet, bu konuda başından beri izlediği yanlış politikanın sonuçlarını şimdi toplamaktadır" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ermenistan'ın protokol onay sürecini askıya almasıyla ilgili olarak, "Hükümet, bu konuda başından beri izlediği yanlış politikanın sonuçlarını şimdi toplamaktadır" dedi.
Öymen, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, Ermenistan'ın protokol onay sürecini askıya almasını değerlendirdi. Hükümetinin bu konuda yanlış politikalar izlediğini daha önce açıkladıklarını belirten Öymen, "Maalesef daha sonraki gelişmeler bizim kaygılarımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu" diye konuştu.
Ermenistan Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultunda, protokollerin hiçbir anlamı kalmadığını ve bunu geri çekmeleri noktasında hükümete çağrısında bulunduklarını hatırlatan Öymen, şunları kaydetti:
"Netice bunun ne kadar yanlış bir tutum olduğu şimdi bir kere daha ortaya çıktı. O zaman Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin kararını gerekçe olarak siz protokolleri çekseydiniz, kimse size bir şey diyemeyecekti dünyada. Şimdi Ermenistan tam tersini yapıyor ve diyor ki, 'Türkiye imzaladığı protokolleri onaylamadığı için biz bunları askıya alıyoruz.' Böylelikle suçu da Türkiye'ye yüklemiş oluyor. Tam da ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan'da yapacağı konuşmadan önce. Bu karşılaştığımız durum, başından beri
izlediğimiz hatalı politikanın bir sonucudur."
Hükümetin yaptığı hatadan dönme alışkanlığı olmadığı için bu sıkıntılı durum yaşamak zorunda kalındığını savunan Öymen, "Ermenistan işgal ettiği Dağlık Karabağ'daki bir tek köyü bile boşaltmış değildir. O halde siz protokolleri niye imzaladınız? Hala bu tutumunuzu dış baskılar nedeniyle mi değiştiremiyorsunuz? Bu sorular halkın aklına geliyor" diye konuştu.
"Hükümet, bu konuda başından beri izlediği yanlış politikanın sonuçlarını şimdi toplamaktadır" diyen Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu politika 'komşularla sıfır ihtilaf' politikasının altına inmiştir. Hiçbir ihtilafımızın olmadığı Azerbaycan'la da ilişkimiz sıkıntıya düşmüştür. Ne Ermenistan ile ilişkilerimizde bir ilerleme kaydedilmiştir, ne de Azerbaycan ile olan sağlıklı, güzel ilişkilerimiz korunabilmiştir."
Bu kararının ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşmasına nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Öymen, Obama'nın geçen yıl söylediği sözlerin, soykırımın Ermenicesi anlamına geldiğini belirterek, "Bu sene aynı sözleri tekrarlaması hiç kimse için yadırgayıcı olmayacaktır" dedi.