Tbmm Genel Kurulu'nda Görüşmelere Gecikmeli Başlandı

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliğinin 3

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliğinin 3. gününde görüşmelere gecikmeli olarak başlandı. 3. gün oturumuna yetişmek için vekillerin kimisi taksiyle geldi, kimi aracını park etmeden şoför koltuğunu arkadaşına bırakarak genel kurul salonuna koştu.
Saat 11.00'da toplanması gereken TBMM Genel Kurulu ilk gün 18 saat ikinci gün 13 saat süren yoğun mesainin ardından yorgun düşen milletvekillilerinin büyük çoğunluğu gelemediği için toplanamadı. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, saat 11.00'da açtığı oturuma yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ara verdi. Kimi milletvekili oturama yetişmek için taksiyle geldi, kimi arabasını park etmeden yanındaki arkadaşına bıraktı. Verilen aranın ardından koşarak yetişen milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na gelmesiyle
yeterli çoğunluk sağlandı ve anayasa paketinin görüşülmesine kaldığı yerden başladı.
Milletvekillerinin bir kısım bu tempoya alışkın olduklarını belirtirken, muhalefet milletvekilleri ise sağlık problemlerine dikkat çekerek çalışmaların gece 24.00'de tamamlanmasını istedi. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, "Tabii insanlık hali. Uyku gelebiliyor. Kulislerde her türlü içecek mevcut. 70 milyonun bizden beklentisi nedeniyle yorgunluk hissedilmiyor" dedi.
AK Parti Gaziantep milletvekili Mahmut Durdu, politikacının her şeyden önce enerjik olması gerektiğini belirterek, "48 saat uykusuzluğa gücüm var. Test etmişim" dedi. CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl ise, bu kadar yoğun mesainin olmasına tepki gösterdi. Sağlık problemlerin olan milletvekillerinin olduğuna işaret eden Bingöl, "Gece 24.00'e kadar çalışılıp kapatılabilirdi. Bazı arkadaşlarımızın sağlık problemleri nedeniyle düzenli yemek yemeleri ilaçlarını düzenli şekilde almaları gerekiyor. Her an her
şeyle karşılaşılabilir" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde uyumasıyla çok kere haber olan Aydın milletvekili Atilla Koç ise, 64 yaşında olduğunu 40 senesinin bu tempoda geçtiğini söyledi. Bir gazetecinin uyku problemini hatırlatması üzerine Koç, "Bu sefer uyamadım" yanıtını verdi. Uykunun önemine işaret eden Koç, "Uyumazsan zehirlenirsin" dedi. Muhalefetin bu konudaki şikayetinin hatırlatılması üzerine ise Koç, "Muhalefet şikayet yeri" demekle yetindi.