The Guardian Erdoğan'ı böyle yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik analizini yapan İngiliz The Guardian gazetesi Başbakan Erdoğan'ı "kavgacı ve hırçın" biri olarak niteledi.

The Guardian Erdoğan'ı böyle yazdı
  The Guardian ' ın Tü ; rkiye yanlısı yazılarıyla bilinen yazarı Simon Tisdall tarafından kaleme alınan yazıda , Tü ; rkiye ' nin Avrupa Birliği ü ; yeliğine ne kadar uygun ya da hazır olduğuna ilişkin soru işaretlerinin zaten bir sü ; redir canlandığı hatırlatılarak , bunun başlıca sorumlusunun da &ldquo ; kavgacı , hırç ; ın ' olarak tanımlanan Başbakan Erdoğan olduğu savunuldu .

ILIMLI İSLAMCI OLARAK ALGILANDI


Tisdall yazısında , ' Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi 2002 ' de iktidara geldiklerinde , Batı ' da ılımlı İslamcılar olarak algılandılar . Ancak Erdoğan ' ın başö ; rtü ; sü ; ile ilgili sınırlamaları kaldırma , zinayı suç ; sayma , alkol ve sigaraya uygulanan vergileri artırma girişimleri sadece iç ; eride değil dışarıda da alarm zillerinin ç ; almasına neden oldu ' ifadesini kullandı .

ERKEN SEÇ ; İMİ TETİKLEYEBİLİR


Yazıda , ' Bu kaygılar Erdoğan kendisini iktidardan indirmeye yö ; nelik darbe girişimleri olduğu iddiasıyla ordunun ü ; zerine gittiğinde , cumhurbaşkanlığına kendi adamını getirdiğinde ve Tü ; rkiye ' deki laik geleneğin temsilcileri olan yargı ve medyayla kavgaya tutuştuğunda yoğunlaştı . Şimdi de parlamentoda gö ; rü ; şü ; len reform ö ; nerileri , hakimlerin atama usullerini değiştirmeyi amaç ; lıyor . Bunların Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesi , anayasa krizini ve erken seç ; imi tetikleyebilir ' denildi .