Sertifikalı Et İşçiliği Ve Kasaplık Eğitim Projesi

Erzurum'da, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ile Et Balık Kurumu (EBK) işbirliğiyle başlatılan Sertifikalı Et İşçiliği ve Kasaplık Eğitim Projesi (SEKAP) kapsamında eğitim gören kursiyerler sertifikalarını aldı

Sertifikalı Et İşçiliği Ve Kasaplık Eğitim Projesi
  Erzurum ' da , Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) Genel Müdürlüğü ile Et Balık Kurumu ( EBK ) işbirliğiyle başlatılan Sertifikalı Et İşçiliği ve Kasaplık Eğitim Projesi ( SEKAP ) kapsamında eğitim gören kursiyerler sertifikalarını aldı .
Kursiyerlere sertifikaları , EBK Erzurum Kombina Müdürlüğü Sosyal Tesisleri ' nde düzenlenen törenle verildi .
EBK İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Dairesi Başkanı Rüştü Memilioğlu , törende yaptığı konuşmada , İŞKUR ile EBK arasında , 28 Ekim 2009 ' da imzalanan bir protokolle başlatılan SEKAP ile et sektöründeki kalifiye iş gücü açığını kapatmayı ve gençlere istihdam alanı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi .
Söz konusu proje kapsamında Erzurum ' da 25 işsiz gence 60 gün süreyle et işçiliği ve kasaplık eğitimi verildiğini ifade eden Memilioğlu , şunları kaydetti : " Kurs , herhangi bir mesleği olmayan ya da mesleğinde iş bulamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirlik düzeylerini artırmak amacıyla , EBK ' ya bağlı kombinaların bulunduğu illerde kurum tarafından tercih edilen iş yerlerinde düzenlendi . Kursta başarılı olan gençlerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikalar veriyoruz . Gençlerimiz bu sertifikalarla Türkiye ' nin her yerinde kasaplık yapabilecek . "
Memilioğlu , 2009 yılından itibaren üretim kapasitesini yaklaşık 5 kat artıran EBK ' da ihtiyaç duyulan nitelikli eleman açığını SEKAP kapsamında düzenlenen kurslarda başarılı olan gençlerle kapatmayı planladıklarını bildirdi .