Daum: Bursa Kazanırsa Şampiyon Olacak İstanbul

-DAUM: BURSA KAZANIRSA ŞAMPİYON OLACAK İSTANBUL (A.A) - 19.04.2010 - FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ CHRİSTOPH DAUM, ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA HER ŞEYİN BUR

 

-DAUM : BURSA KAZANIRSA ŞAMPİYON OLACAK

İSTANBUL ( A . A ) - 19 . 04 . 2010 - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum , şampiyonluk yarışında her şeyin Bursaspor ' un performansına bağlı olduğunu ifade ederek , ' Diğerleri ne yaparsa yapsın Bursaspor maçlarını kazanırsa şampiyon olacak ' dedi .

Can Bartu Tesisleri ' ndeki antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Alman çalıştırıcı , soruları yanıtladı .

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile Bursaspor ' un yalnız kaldığı , Beşiktaş ve Galatasaray ' ın yarıştan koptuğu yorumlarıyla ilgili soruya Daum , ' Bursaspor halen en iyi pozisyonda . Bütün maçlarını kazanırsa yapacak bir şey yok . Galatasaray ve Beşiktaş ' ın da koptuğunu düşünmüyorum . Biz de kazanmalıyız tabi ki her şey Bursaspor ' un performansına bağlı . Her şeyi kendi kendilerine yapabilirler . Diğerleri ne yaparsa yapsın Bursaspor maçlarını kazanırsa şampiyon olacak . Şu anda liderler ve en iyi durumda onlar ' diye yanıt verdi .

KİMSE FENERBAHÇE ' YE YARDIMCI OLMAYACAK

Fenerbahçe ' nin şampiyon olması halinde buna belki de Galatasaray ' ın da yardımcı olacağı ifade edilerek yöneltilen bir soruya Daum , ' Kimse Fenerbahçe ' ye yardımcı olmayacak , niye öyle düşünüyorsunuz ' diye yanıt vererek , şöyle konuştu :

' Kimse Fenerbahçe ' ye yardımcı olmayacak , niye öyle düşünüyorsunuz? Şampiyonlar Ligi ' ne katılmak da çok önemli . Tabi ki şampiyonluk en önemlisi , ama ilk ikiye kalmak da Şampiyonlar Ligi için çok önemli . O yüzden Galatasaray , şansı devam ettiği için zirveye oynamaya devam edecek . O da olmazsa ilk 2 ' ye girmek için diğer maçlarda elinden geleni yapacaktır . Ama her şey Bursaspor ' un elinde . '

BILICA SİNİRİNİ PENALTI NOKTASINDAN ÇIKARDI

Alman çalıştırıcı , derbide savunma oyuncusu Bilica ' nın penaltı atışı öncesi , penaltı noktasını ayağıyla eşelemesiyle ilgili farklı bir yorum yaptı .

Brezilyalı oyuncunun ceza alanı içinde riskli hareketler yaptığı ifade edilip , dünkü maçtaki pozisyon ve hareketleriyle ilgili yöneltilen soruya Daum , ' Çok farklı özel bir durum . Bursaspor-Antalyaspor maçında da penaltı noktası ileri geri gitmişti . Bilica penaltıya neden olduğu için hayal kırıklığına uğramıştı sanırım , hakeme karşı gelmek yerine sinirini belki de oradan çıkardı . O bence tartışmalı bir penaltıydı . Onunla ilgili hayal kırıklığının yansıması olarak görüyorum . Bence son haftalarda çok önemli bir değişim gösterdi . 6-7 maçtan beri gol yemiyoruz . Tabi ki bütün takım , ama bu özellikle Bilica ve Lugano ' nun da katkılarıyla oldu ' diye yanıt verdi .

SEMİH ' E GÜVENİM TAM

Bir soru üzerine Daum , forvet oyuncularından Semih Şentürk ' e güveninin tam olduğunu bildirdi .

Sakatlığı nedeniyle bir süredir Semih ' i kullanamadığını ifade eden Alman teknik adam , ' Dün de oynadı . İki maçta belki Gökhan Ünal ' ı kullandım , ama arada bir bu değişiklikleri yapıyorum . Çünkü inanıyorum ki takım içinde de bir rekabet yaratmanız gerekir . Semih ' e çok büyük inancım ve güvenim var , güvenim tam . Hiçbir rahatsızlığım sıkıntım yok . Çok iyi bir ilişkim var . Bazen bu söylediğiniz şeyler , yaşadıklarımdan farklı oluyor ben de şaşırıyorum ' şeklinde konuştu .

Semih ve Gökhan ' a rağmen neden hep Güiza ' nın ilk 11 ' e girdiği sorulan Daum , İspanyol forvetle ilgili olarak da ' Dün çok koştu pres yaptı , topu çok iyi tuttu . Gol atsa daha iyi olurdu tabi . O zaman da harika bir oyuncu diyecekti herkes . Çok agresif bir maçtı dünkü maç . Maalesef gol atamadı , ama takımın başarısı için kendini çok verdi , çalıştı . İyi bir iş çıkardı . Kimse mücadelesiyle koşmasıyla ilgili Güiza ' yı eleştiremez dünkü maçta . Diğer oyuncular da olsa onlar için de zor olacaktı ' şeklinde ifadeler kullandı .

CİHAZI TANITTI

Alman çalıştırıcı , sohbetin başında Galatasaray derbisinden önce kullanmaya başladıkları , rakip takım ve futbolcularla ilgili görüntüler eşliğinde bilgilerin yer aldığı Archos cihazını basın mensuplarına tanıttı .

Daum , daha önce Köln ' ü çalıştırırken kullandıkları cihazda , her futbolcuya maçta karşı karşıya gelebileceği futbolcuların özelliklerini anlatan görüntü ve bilgilerin yer aldığı , rakip takımla ilgili genel bilgilerin bulunduğu ve motivasyona yönelik uygulamalara yer verdiklerini bildirdi .

Bu sistemin Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinde etkili olup olmadığı sorusuna ise Daum , ' Her futbolcuya kendisi için gerekli bölümleri izletiyoruz . Lugano , Bobo ' ya bakıyor , saha içinde nasıl hareket ettiğine bakıyor . Her futbolcu için karşı karşıya kalacağı futbolcu hakkında bilgilendirmeler yapılıyor . Derbileri sonuçta kazandık . Yardımcı oldu diyebiliriz , ama tam olarak bilemezsiniz . Bununla birlikte çalıştığımız zaman konsantrasyon anlamında etkili olduğunu söyleyebiliriz ' diye yanıt verdi .

19 . 04 . 2010 14 : 51 : 58