Referandum Temmuz ayının ortalarını bulabilir

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, anayasa değişiklik paketiyle ilgili referandumun Temmuz ayının ortalarını bulabileceğini söyledi.

Referandum Temmuz ayının ortalarını bulabilir
  Komisyon ç ; alışmalarının iyi geç ; tiğini belirten Kuzu , ' Genel kurulda talepler olursa onları da yerine getirmeye ç ; alışacağız . Neticede oranın belirli bir ç ; alışma takvimi var , ç ; alışma prosedü ; rü ; var . Onun dışına ç ; ıkacaklarını zannetmiyorum . Ç ; ıkarlarsa kendileri kaybederler . Ç ; ü ; nkü ; bu paketi toplum istiyor ' dedi .

Ü ; skü ; dar Belediyesi ' ne bağlı Toplumsal Gelişim Merkezi ( TOGEM ) ö ; ncü ; lü ; ğü ; nde başlatılan ' Okulun iç ; in dilek tut ' kampanyasının tanıtım programına katılan Burhan Kuzu , basın mensuplarının anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını cevapladı . Komisyon ç ; alışmalarının iyi geç ; tiğini kaydeden Kuzu , ' Komisyon ç ; alışmaları gü ; zel geç ; ti , Muhalefet partilerinden katkıda bulunanlar oldu , bulunmayanlar oldu . Kavgasız gü ; rü ; ltü ; sü ; z bir şekilde tamamladık . Genel kurulda talepler olursa onları da yerine getirmeye ç ; alışacağız . Neticede oranın belirli bir ç ; alışma takvimi var , ç ; alışma prosedü ; rü ; var . Onun dışına ç ; ıkacaklarını zannetmiyorum . Ç ; ıkarlarsa kendileri kaybederler . Ç ; ü ; nkü ; bu paketi toplum istiyor . Geldiğimiz her yerde bunu gö ; rü ; yoruz . Muhalefet partilerinin tabanı da bundan yana . Sanırım problem ç ; ıkmaz , bunu gö ; ze almaları lazım ' şeklinde konuştu .

CHP ' nin anayasa değişikliğiyle ilgili tavrı sorulan Kuzu , ' CHP ' nin ne dediği belli değil . ' Bu paketi aç ; mayız dediler ' ondan ö ; nce ' bu Meclis anayasa değiştiremez ' dediler . Sonra ciddi olduğunu anlayınca komisyonda katkıda bulunmaya ç ; alıştılar . Biz de buna mü ; mkü ; n olduğu kadar olumlu yaklaştık . Sonradan 3 madde dediği bu başlıklar , yan maddelerle beraber 11 maddeye tekabü ; l ediyor . Bir siyasi parti her şeye taraftar olmayabilir . Ama burada yö ; ntem ö ; nemli . Kalan maddelere ' evet ' oyu verdikten sonra bu bö ; lü ; m iç ; in en azından referandum sü ; recine mü ; saade edilip ' bu Anayasa Mahkemesi ö ; nü ; nde kesilmesin bu işin sahibi millettir o karar versin ' derse bu olabilir . Ama pek ö ; yle demiyor . Başbakanımız Amerika ' dan dö ; nü ; p gelelim dediğinde gö ; rdü ; ğü ; z gibi bu sefer ' paketten ç ; ıkaralım 24 . dö ; neme kalsın ' demeye başladılar . O zaman bu zikzaklar tutarsızlığı gö ; steriyor . Her siyasi partinin her maddeye ' evet ' demesini bekleyemeyiz . Bunu oturup konuşmamız lazım , ama konuşacak zemin pek gö ; zü ; kmü ; yor , sü ; rekli formü ; l değişiyor . Acaba zaman kaybettirmeye dö ; nü ; k bir ç ; alışma mı? diye dü ; şü ; nü ; yorsunuz . ' ifadelerini kullandı .

Paketin referanduma gö ; tü ; rü ; lmesinin Temmuz ortalarını bulabileceğini ifade eden Kuzu , ' Referanduma zorunlu gidiyoruz . Referandum demokraside bir ç ; ıkış yoludur . ' 13 maddeyi paketten ç ; ıkaralım ' diyorlar . Paket ü ; zerinde anlaşma sağlanırsa referandum ortadan kalkar . Referandum zorunlu gö ; zü ; kü ; yor ' diye konuştu .