Kktc'de Resmi Propaganda Dönemi Sona Erdi Lefkoşa

-KKTC'DE RESMİ PROPAGANDA DÖNEMİ SONA ERDİ LEFKOŞA (A.A) - 17.04.2010 - KKTC'DE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İÇİN SÖZ SIRASI SEÇMENE GELDİ. YÜKSEK SEÇİM KURU

 

-KKTC ' DE RESMİ PROPAGANDA DÖNEMİ SONA ERDİ

LEFKOŞA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - KKTC ' de cumhurbaşkanı seçimi için söz sırası seçmene geldi .

Yüksek Seçim Kurulunun ( YSK ) , 7 adayın yarışacağı cumhurbaşkanı seçimi için açıkladığı takvim uyarınca , 23 Martta başlayan resmi propaganda süreci saat 18 . 00 ' de sona erdi .

Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi ' nin ( UBP ) adayı Derviş Eroğlu , bağımsız adaylar Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat , Tahsin Ertuğruloğlu , Mustafa Kemal Tümkan , Arif Salih Kırdağ , Zeki Beşiktepeli ve Ayhan Kaymak yarışacak .

Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen partilerden Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP ) , Toplumcu Demokrasi Partisi ( TDP ) , Özgürlük ve Refom Partisi ( ÖRP ) ile meclis dışındaki Birleşik Kıbrıs Partisi ( BKP ) Talat ' ı destekliyor .

Mecliste temsil edilen Demokrat Parti ( DP ) ile meclis dışındaki Halk İçin Siyaset Partisi ( HİS ) , Milliyetçi Adalet Partisi de ( MAP ) Eroğlu ' nun destekliyor .

Cumhurbaşkanı seçiminde toplam 164 . 072 seçmen oy kullanacak .

Bir adayın seçilebilmesi için geçerli oyların en az yüzde 50 ' sinden bir fazlasını alması gerekiyor .

Hiçbir aday bu orana ulaşamazsa , seçim ikinci tura kalacak ve ikinci tur 25 Nisan Pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak .

17 . 04 . 2010 18 : 08 : 23