Vatso, Kandaşoğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınadı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çelik, önceki gün yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Biliği (TOBB) Ekonomik İstişare Toplantısı'nda, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınayan Oda Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti

Vatso, Kandaşoğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınadı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çelik, önceki gün yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Biliği (TOBB) Ekonomik İstişare Toplantısı'nda, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınayan Oda Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti.
Osman Çelik, toplantıya katılmak üzere Ankara'da bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun, bölge sorunlarının anlatıldığı toplantıda, Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyla ilgili "Ayrılıklar ülkeye zarar veriyor. Van'da CHP Lideri Baykal'a yapılan saldırı ile Samsun'da Türk'e yapılan saldırıyı kınıyorum" ifadesini kullandığını anlatarak "Bunun üzerine Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş da, "Bölücülük yapmayın, burası Türk'ü savunacak yer değil" diye bağırması salonda gerilimin yaşanmasına neden olmuştur. Kandaşoğlu, bölgede ekonomik sorunları anlattığı konuşmasında haziruna hitaben Türkiye'de son dönemlerde siyasi parti liderlerine yapılan saldırıları kınadığı sırada kendisine müdahale eden Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş'ın faşizan söylemleri ve fiili saldırıda bulunması, başta camiamızı ve Van halkını üzüntüye sevk etmiştir. Meslek odaları başkanları, temsil ettikleri hedef gruplar adına toplumda her zaman kanaat önderleridir. Söylemleri toplumsal barışımızı, ülkemizi, insanlarımızı bütünleştirici, birlik ve beraberliği pekiştirici söylemler olmalıdır. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zahir Kandaşoğlu'da sahip olduğu misyonu itibari ile sorumluluğu gereği yaptığı konuşmada, herkesi bu ülkede ayrılık, bölücülük söylemlerinden uzak, birlik ve kardeşliği pekiştirici tutum ve davranış içinde olmaya davet ederken, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş'ın haddini aşan tutum ve davranışları çağdışı söylemler olarak kabul ediyor, bir başka fikre tahammül etme kültürüne saygısızlık olarak görüyoruz. Başkanımız Sayın Zahir Kandaşoğlu'na yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" diye belirtti.
Van'ın, çekim ve cazibe merkezi olmasını sağlamak, yatırımcıları ve ülke insanını bölgeye çekme gayretinde olduklarını anlatan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çelik, açıklamasını şöşye sürdürdü:
"Böyle bir vizyon ve amaçla hareket etmekte, toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, ülkemizi tüm unsurları ile bir renk olarak görmekte ve bunu bir zenginlik olarak kabul etmekteyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunmaktayız ve bu ülkeyi seven herkes kadar bizde bu ülkeyi seviyoruz. Bu nedenledir ki, barışa ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş'ın faşizan, ırkçı, barışa darbe vuran tutum ve davranışlarını kınıyor, herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz."