Vahöp, Ahmet Türk'e Yapılan Saldırıyı Kınadı

Mazlum-Der Şube Yönetim Kurulu üyesi Fuat Değer, Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk'e yapılan saldırının ülke gündeminin tekrar değiştirilmesi için birilerinin yine düğmeye bastığının göstergesi olduğunu söyledi

Vahöp, Ahmet Türk'e Yapılan Saldırıyı Kınadı
Mazlum-Der Şube Yönetim Kurulu üyesi Fuat Değer, Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk'e yapılan saldırının ülke gündeminin tekrar değiştirilmesi için birilerinin yine düğmeye bastığının göstergesi olduğunu söyledi.
Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen basın açıklaması metnini okuyan Fuat Değer, yasaklı Kürt siyasetçi Ahmet Türk'e yapılan saldırının tıpkı Hrant Dink'e kıyan Ogün Samast saldırısı kadar bireysel gözüktüğünü belirtti. Değer, "Bu suikastçı da bireysel bir eylem gerçekleştirmiş, ancak arkasında kimlerin olduğu, karakollarda nasıl hatıralara tanıklık ettiği çok geçmeden açığa çıkmıştı. Hem saldırının Karadeniz'de ve saldırganın Karadenizli olması, hem saldırılan kimsenin özellikle barışçı ve bilge tutumuyla ülke siyasetinde herkesin takdir ettiği bir isim olması, hem son günlerde sınırlara yığınakların olması ve anayasa değişikliğinin söz konusu olduğu bu denklemde yapılan menfur saldırının anlam ve amacı daha iyi anlaşılmaktadır. Kaldı ki burada emniyet ve koruma tertibatındaki zaaflar da ayrıca dikkat çeken unsurlar. Bu çerçevede atılan yumruğu Ahmet Türk'ün şahsında Kürtlere yapılmış bir tavır şeklinde anlıyor ve bu saldırının sembolik anlamının ötesinde fiil olarak kurgulanmak istenen bir oyunun işaretleri olarak görüyoruz. Olayda dahil olan, ihmali bulunan ve ilgili görülen kimselerin gereken hukuki takibat ve müeyyidelere tabi tutulmasını, bu ülkenin huzur ve barış isteyen bir inisiyatifi olarak talep ediyoruz. Ayrıca olayın mağduru Kürt siyasetçi Ahmet Türk'ün hemen olayın akabinde gelişebilecek olayları öngörerek bizzat yaptığı ve sağduyu ile sükunete davet ettiği olgun ve kendine yakışır tarzdaki çağrısını da oldukça anlamlı buluyoruz. Bu anlamlı ve serinkanlı tutumunu takdir ettiğimizi, özlemi çekilen barış geleceğinde kendisinin oynadığı/oynayacağı rolü de hesaba katarak kendisine geçmiş olsun diyor ve acil şifa dileklerimizi buradan tekrar bildiriyoruz" dedi.
Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı lanetlediklerini de belirten Fuat Değer, "Derin güçler ve karanlık tıynetli ve artık bir zavallı olan kimselere de artık rahat yüzü bulamadıkları, sahte plakalı araçlarla adam kaçıramadıkları, faili meçhullere girişemedikleri, köy, tarla, bahçe, ev yakamadıkları için tevessül ettikleri bu yolun aynı zamanda kendilerinin de sonları olduğunu haber veriyoruz" şeklinde konuştu.