Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Çelikel:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel, Atatürk'ün yatı Savarona'nın satılmak istenmesinin vatandaşı çok üzeceğini söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Çelikel:
Çelikel, basında yatın satılmasıyla ilgili haberlerin yapılması üzerine yaptığı açıklamada; "Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun yüksek maliyeti nedeniyle Savarona yatını satmak istediğini duyuyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yatı satın almayı düşündüğünü ancak karar vermekte zorlandığını öğreniyoruz. Yine aynı şekilde basın organları, Arap ve Rus alıcıların turizm ya da daha farklı amaçlar için yatı satın almak amacıyla bekledikleri haberlerini veriyor" dedi.
Atatürk'ün anılarını yansıtan yatın satılmaması gerektiğini belirten Çelikel; şunları söyledi: "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve bütün şubeleri olarak Atatürk'ün anılarını yansıtan, ülkemiz için tarihi bir değeri olan Savarona yatının yabancı bir ülkeye gitmemesi gerektiğini düşünüyor, Türkiye'deki bir kurum tarafından satın alınarak ülkemizde kalmasını istiyoruz. Dünyada bir eşi daha bulunmayan bu yatın Atatürk'ün anısını yaşatacak bir biçimde müze haline getirilmesinin ülkemize yaraşan
bir tutum olduğu görüşündeyiz."
Çelikel, bu nedenle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere tüm özel kuruluşlara ve devlet kurumlarına bir an önce harekete geçerek Savarona yatını yurt dışına çıkmaktan kurtarmaları, yatın Atatürk'ün anısına ve Türkiye'ye yaraşır bir biçimde kullanılması için çaba göstermelerini istedi.
(BG-HO-Y)