Galatasaray - Diyarbakır maçının ardından

Turkcell Süper Lig'de kötü günler geçiren Galatasaray, sahasında oynadığı maçta Diyarbakırspor'u 4-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, kalan maçlarını kazanarak rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyeceklerini söyledi. Rijkaard, maçta taraftarların gösterdikleri tepkide haklı olduklarını belirterek; "Uzun zamandır özlediğimiz ve beklediğimiz bir galibiyetti, umarım bundan sonra da taraftarımızı mutlu etmeye devam ederiz. Ben bu takımın bir parçasıyım, oyuncularımıza gösterilen tepki beni de üzüyor. Taraftarlarımızın duygularını dile getirme hakkı var ve bizim de bundan ders çıkarmamız gerek. Çok iyi bir taraftar grubuna sahibiz, onları mutlu etmek için çalışmalıyız ve bunu da göstermeliyiz. Bu tepkiden ters çıkarmamız gerek, özellikle de genç oyuncuların bundan ders çıkarması gerek. Futbolcularımızın geleceği açısından da önemli bir gün yaşadık, buradan dersler çıkarmalılar. Taraftarların bu tepkisi futbolcular için bir işaret olmalı ve içlerindeki yeteneği ortaya çıkararak bir tepki vermeleri gerek. Bu tip durumlarda çok güçlü olmanız gerek, hem mental olarak hem de fizik olarak. Bu tür tepkilerde düşerseniz daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Güçlü olduğunuzu gösterir ve elinizden geleni yaparsanız taraftarınız da size destek verir. Onların bizden istedikleri takımın başarılı olması, onun için taraftarımızın tepkisinde haklı olduklarını söyleyebilirim" dedi.

Rijkaard, transferiyle ilgili olarak ise yüzde yüz kalacağını; çünkü kontratının devam ettiğini belirtirken, yardımcılarının değişmesinin de mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Hollandalı teknik adam, bir soru üzerine taraftarların tepkisinin bu maçla kalmasını ve diğer maçlara yansımaması gerektiği ifade ederek, "Taraftarımızın tepkisini haklı buluyor ve bir şey demiyorum, ama bu tepki artık burada kalsın ve bundan sonraki maçlara yansımasın. Çünkü onların desteğine her zaman büyük ihtiyacımız var. Onlar çok büyük bir camianın büyük taraftarları. Kesinlikle önümüzde kalan maçlarda taraftarlar ve takım olarak tek vücut halinde olmamız gerekiyor. Burada alacağımız 3 puanlar gelecek sezonumuzu da etkileyecektir, bunun herkes bilincinde olsun" şeklinde konuştu.

Maçta 3 gol atarak hat-trick yapan Sarı-kırmızılı takımın Çek golcüsü Milan Baros, kalan maçları kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi. Baros, henüz performans olarak sezon başındaki performansa ulaşamadığını, her geçen hafta daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

KURTAR: "4-1'İN YORUMU OLMAZ"

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, sakatlıklar nedeniyle kadroda önemli eksikleri olduğunu belirterek, "Takım olarak maça iyi bir başlangıç yaptık ancak gerisini getiremedik. 4-1'in yorumu olmaz, ısınırken Metin Aktaş sakatlandı, ardından Milan sakatlandı. Kaleci korkusundan 3. oyuncu değişikliğini yapamadık. Maça iyi başladık, gol kaçırdık, ardından ikinci golü kaçırdık ve ardından da golü yedik. Diallo ben geldiğimden beri sakat. Erhan'a çok üzüldüm, gol kaçırdı diye oyundan almadım, sadece değişiklik olsun diye Erhan'ı aldım. 2-0'dan sonra yapacak bir şey yoktu. 4-0'dan sonra demoralize olduk, biz gol yedikten sonra moralimiz bozuluyor. Arda, Milan Baros oyundan düşecekti bunu biliyorduk. Galatasaray'dan burada puan almak zordu öyle de oldu. Geride 4 maçımız kaldı, onları kazanmanın yollarına bakıp 2 puan üzerimizdeki takımları yakalamaya çalışacağız. Sakatlıklar ve sıkıntılar var. Bunlar bizim en büyük problemlerimiz" dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür eden Kurtar, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Rijkaard, çok önemli bir teknik adam, Türkiye'de olmasından dolayı da mutluluk duyuyorum. Futbolcu iken de beğeniyordum, Barcelona'yı çalıştırırken de ben şahsen Barcelona'yı tutuyordum."

Kurtar, şampiyonlukta favorisinin sorulması üzerine, "Bana kim şampiyon olur diye sormayın, ben kendi maçlarıma bakıyorum. Biz düşmeyelim de kim düşerse düşsün kim şampiyon olursa olsun beni ilgilendirmiyor" açıklamasında bulundu.

Diyarbakırsporlu futbolcu Adnan Güngör de puan almak için geldiklerini, ancak farklı şekilde mağlup oldukları için üzgün olduklarını söyledi.