Alaca Belediyesi'nden 'Dilimiz Kimliğimizdir' Konulu Söyleşi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Çorum'un Alaca ilçesinde düzenlenen "Dilimiz Kimliğimiz ve F Klavye" söyleşisine katıldı.

Alaca Belediyesi'nden 'Dilimiz Kimliğimizdir' Konulu Söyleşi
Alaca Belediyesi'nde yapılan söyleyişiyi Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, bazı öğretmen, eğitim sendika temsilcileri ile vatandaşlar izledi.
Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, insanın en belirgin kimliğinin dili olduğunu söyledi.
Erdem, düşüncelerin ifade edilebilmesi için dile ihtiyaç olduğunu söyledi.
Erdem, "İnsana kimlik kazandıran, en önemli, Allah'ın takdir ettiği lütuf dilidir. İnsanları birbirinden ayırma noktasında yine devreye dil giriyor. Yani insanın en belirgin kimliği dilidir" diye konuştu.
Erdem ayrıca, F klavyenin kullanımının yaygınlaşacağına inandığını kaydederek, "Gün gelecek F klavye, Q klavyenin yerini alacak" diye konuştu.
Erdem, söyleşinin ardından Alacahöyük beldesinde bulunan ören yerleri ile Hitit Barajı'nı gezdi. Erdem, gezi sırasında yolda karşılaştığı belde sakinleriyle de sohbet etti.