Bülent Arınç, Alaşehir'de Okul Açtı, Hastane Temeli Attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Elazığ Kovancılar depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Elazığ Kovancılar depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Küresel ekonomik krize değinen Arınç, "Ülkelerde büyük bankalar battı, işyerleri kapandı, 450 milyar dolar kaybeden şirketler oldu ve oralarda büyük bir krizin etkileri görüldü. Bu krizden en az etkilenen ülke Türkiye oldu" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent beldesinde yeni yaptırılan 18 derslikli ilköğretim okulunun eğitime açılış törenine katıldı. Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen ve daire müdürleri de törende hazır bulundu. Arınç, Belediye Başkanı Muzaffer Teke'yi ziyaretin ardından tören alanına geçti. Burada konuşma yapan Arınç, şöyle konuştu: "Türkiye'nin nüfusu 72 milyon 500 bin. Bunun yarısı 30 yaşın altında.
Bunun da 17 milyonu öğrenci durumunda. Bu çok büyük bir nimet, çok büyük bir servet. Her ülke böyle bir genç nüfusa sahip olmak ister. Avrupa'nın pek çok ülkesinin nüfusundan fazla bizde öğrenci var. Dolayısıyla biz en çok milli eğitime yatırım yapmalıyız. Daha önce genel bütçeden en çok pay milli savunmaya ayrılırdı. AK Parti hükümeti iş başına geldiği günden bu yana en büyük pay milli eğitime ayrıldı."
Ziyareti sırasında Başkan Teke'nin kendisine ilettiği beldenin 50 yıldır çözülemeyen tapu kadastro sorununu hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "1960 ihtilalini yapanlar o zamanın Başbakan'ı Menderes'i ve arkadaşlarını Yassıada'ya götürdü. Mahkeme ettiler ve sonunda üç tanesini idam ettiler. Allah onlara rahmet etsin. Onlar vatansever insanlardı. Onlar ülkesini milletini seven, ona hizmet eden güzel insanlardı ama darbeyi yapanlar onları göstermelik bir mahkemede yargıladı ve üçü şehit edildi.
Onları bugün rahmetle anıyoruz."
1961'den sonra çeşitli hükümetler kurulduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi: "Ne diyorum size yahu? 1959'dan bu yana 50 yıl geçti, bu 50 yılda 25 tane hükümet kuruldu. Siz bu taleplerinizi iletemediniz mi onlara? 'Bizim 50 yıllık kadastro sorunumuz var, tapularımızı alamadık' demediniz mi? Ya diyemediniz, ya dediniz hiç kimse aldırış etmedi. Biz aldırış ediyoruz Uluderbentliler, bunu çözeceğiz. Eskinin milletvekili gelirdi, sigara paketinin arkansa yazar, yoldan geçerken Girelli köyü kavşağında yola
atardı. Biz atmıyoruz, biz dinliyoruz, gereğini de yapıyoruz."
Arınç daha sonra Vali Celalettin Güvenç ve Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi. Anasınıfını ziyaret eden Arınç, bu kez galoşları kendi giymeye özen gösterdi. İçeride minik öğrencilerle tek tek tanışan ve onları seven Arınç, daha sonra diğer sınıfları ziyaret etti.
ALAŞEHİR'E 200 YATAKLI HASTANE
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç buradan Alaşehir'e geçerek, TOKİ tarafından yaptırılan yaklaşık 30 milyon TL'ye malolacak Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Arınç, burada kalabalığı selamladı. Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş'ın açılış konuşmasının ardından Arınç kalabalığa hitap etti. Elazığ Kovancılar'daki depremden söz eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elazığ Kovancılar merkezli bir deprem yaşandı. Sanıyorum sabaha karşı 3-4 civarında. Bildiğim kadarıyla şu ana
kadar 40'tan fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 6 şiddettin de olduğu söyleniyor. Allah bu afetlerden insanımızı korusun. Bu tabii ve semavi afetlerden Cenab-ı Hak bütün milletimizi muhafaza etsin. Ölen kardeşlerimize rahmet diliyorum. Hayatta olanlara yaralı olanlara sağlık afiyetler diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Bu depremler bizi üzüyor. Allah'tan gelendir, tedbirlerimizi alacağız, yaraları sarmaya devam edeceğiz. İnşallah Rabbim böylesi beteri işlerden ülkemizi korusun diye hep beraber dua
edeceğiz."
Alaşehir'e hastane sözünü yerine getirdiklerini ifade eden Arınç, "Biz didindik, gayret ettik ve Alaşehir'e 200 yataklı ama bütün imkanlar kullanıldığı zaman, yoğun bakımından acil servisinden tutun 250 yatağa çıkabilecek 30 milyon üzerinde bir masrafla bu mükemmel hastanemizi yapıyoruz. Alaşehir'e hayırlı olsun. Biz sözümüzü tuttuk" dedi.
YUNANİSTAN MAAŞ ÖDEYEMİYOR
Küresel ekonomik krize değinen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkelerde büyük bankalar battı, iş yerleri kapandı, 450 milyar dolar kaybeden şirketler oldu ve oralarda büyük bir krizin etkileri görüldü. Türkiye'de bu krizden etkilendi ama en az etkilenen ülke Türkiye oldu. Bakınız komşumuz Yunanistan; Yunanistan şu an maaş ödeyemiyor, yatırım yapamıyor, her şeyi durdurdu. Kendisi Avrupa Birliği'nin (AB) üyesi, Avrupa'dan para dileniyor. İspanya Yunanistan
kadar kötü oldu, ekonomisi felç oldu, işsizlik arttı. Biz sadece iki günde 70 milyon TL üzerinde yatırımı iki tane ilçemize yapıyoruz. Şükürler olsun bu ülkede çarklar dönüyor. Çünkü Türkiye'de istikrar var, güven var, işini bilen hükümetimiz var. Durmak yok, hizmete devam."
Konuşmasının sonunda Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: "Seçimler olur, iktidarlar değişir. Yeter ki demokrasilerde kansız, entrikasız hilesiz iktidarlar el değiştirsin. Dik duruyoruz ama diklenmiyoruz. Milletin emanetini yere düşürmüyoruz. Türkiye 130 milyar dolarlık ihracatıyla, 750 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılasıyla bugün dünyanın 17. büyük ekonomisidir."
Arınç, daha sonra butona basarak hastanenin temeline ilk harcın dökülmesini sağladı. Arınç ve beraberindekiler inşaat sahasında incelemede bulundu. Buradan restorasyon çalışmaları yapılacak olan Kurşunluhan'ı ziyaret ettiler.
(ÖA-HO-Y)