Kadıköy'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mitingi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Kadıköy'de düzenlenen miting renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce kadının katıldığı mitingde, yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kadıköy'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mitingi
Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık bin kadın, Kadıköy'deki bir alışveriş merkezi önünde toplandı. Kadın haklarına dikkat çeken çeşitli pankartlar taşıyan kadınlar, sloganlar eşliğinde İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında, zihinsel engelli bir genç elindeki tahta kılıç ile grubun önüne geçti. Şarkılar söyleyip bir süre grubun yürümesini engelleyen genci uzaklaştırmak isteyen polis memurları kadınlar tarafından engellendi. Kadınlarla
birlikte bir süre yürüyen genç, daha sonra gruptan ayrıldı. Renkli geçen yürüyüşün ardından kadınlar Kadıköy İskele Meydanı'na ulaştı. Arama noktalarında güvenlik güçleri tarafından üstleri aranan kadınlar, daha sonra miting alanına girdi.
Üst aramaları sırasında bir kadının elinde bulunan bir postere de el konuldu. Mitinge gelinlikle katılan, ağzı bantlı ve elleri zincirli bir kadın ise dikkat çekti. Saygı duruşunda bulunan kadınlar daha sonra basın açıklaması yaptı. Özlem Doruköz yaptığı basın açıklamasında, "Kadınlar yüzyıllardır hakları ve özgürlükleri için mücadele ediyorlar. Zoru yenmenin, özgürleşmenin yolu mücadeleden, direnişten geçmektedir. Kadınlar haklarını alana kadar, kurtuluşlarını sağlayana kadar her türlü bedeli ödemeye
hazırlardır" dedi.
Açıklamaların ardından Pınar Sağ ve Grup Eftelya konser verdi. Mitinge katılan kadınlar şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendikten sonra olaysız şekilde dağıldı.