Sanat Kurumu'ndan Büyükerşen'e Onur Ödülü

Ankara Sanat Kurumu, bu yılki onur ödülünü sanata katkıları sebebiyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e verdi.

Sanat Kurumu'ndan Büyükerşen'e Onur Ödülü
Büyükerşen, Onur Ödülü'nü Ankara Küçük Tiyatro'da düzenlenen törenle aldı. Ankara Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, kentlerin kültür ve sanatı yaşatan yönetimlere sahip olmasının önemli olduğunu belirterek, bu anlamda Eskişehir'in Türkiye'de örnek bir kent olduğunu söyledi.
Başkan Yılmaz Büyükerşen ise, ülkedeki büyükşehir belediyeleri arasındaki en düşük bütçeli belediyelerden birinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade ederek, buna rağmen Eskişehir'in alt ve üst yapılarının tamamen yenilendiğini, yaptıkları en önemli eserlerin arasında belediye tiyatrosu ve senfoni orkestrasının yer aldığını anlattı.
Türkiye'deki konservatuvar öğrencilerinin istihdamları konusunda sıkıntı yaşandığını da dile getiren Büyükerşen, "Her belediye bir tiyatro, bir orkestra kurmalı. Ayrıca, devlet nüfusu 100 bini geçen her il ve ilçedeki belediyeler, tiyatro ve konsere elverişli salonlar yapıp, ez az bir oda tiyatrosu ile oda orkestrası kurmaya mecbur edilmelidir. Bu mecburiyet için belediyeler kanununa bir madde ilavesi yeterlidir" dedi.