15 bin öğrenci kültür elçisi olacak

İETT ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, 'Uygarlıklar Şehri İstanbul'u Tanıyalım' projesini başlattı. Proje çerçevesinde toplam 15.000 öğrenci belirlenen tarihi ve kültürel mekanları gezme fırsatı bulacak.


İETT ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, sosyoekonomik ve sosyokültürel anlamda dezavantajlı konumdaki insanların ikamet ettiği Gaziosmanpaşa ilçesindeki öğrencileri İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile buluşturmak, aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla, "Uygarlıklar Şehri İstanbul'u Tanıyalım" projesini başlattı. Proje çerçevesinde toplam 15.000 öğrenci belirlenen tarihi ve kültürel mekanları gezme fırsatı bulacak.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İETT olarak 2010 yılı içinde 'Her Aya Bir Sosyal Sorumluluk' projesi başlattı. Bu proje çerçevesinde her ay en az bir sosyal sorumluluk projesi düzenlemeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki 800 kimsesiz çocuğumuzu Turkuazoo Sualtı Dünyası'na götürerek farklı bir hafta geçirmelerini sağladık. Şimdi de Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile birlikte“Uygarlıklar Şehri İstanbul’u Tanıyalım” projesini başlattık. Bu projeyle Gaziosmanpaşa’daki öğrencilerimiz İstanbul’u daha yakından tanıyacak. Projenin İstanbul’un Kültür Başkenti ilan edildiği 2010 yılı içinde gerçekleştirilmesi de ayrı bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.

60 GÜN İÇİNDE 7000 ÖĞRENCİ

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz ise yaptığı açıklamada “İlk etapta 7000 öğrencinin, 60 gün içinde, İstanbul’un fethinin üç boyutlu olarak resmedildiği Panorama 1453 Müzesini ziyaret etmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden İstanbul'a göç eden sosyoekonomik problemleri sebebiyle yaşadığı semtin dışına çıkamayan, bu sebeple İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkında olmayan gruplara İstanbul'u tanıtmak, yaşadığı şehri benimsettirmek amacıyla düzenlenen ziyaretler çerçevesinde Galata Kulesi, Mevlevihane, Miniatürk, Rumeli Hisarı, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Askeri Müze gibi yerlere kültür gezileri düzenlenecek.

Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ile birlikte yürütülüyor.