Modeko 2010 İzmir Mobilya Fuarı 21. Kez Açılıyor

Türkiye'nin en kapsamlı fuarı MODEKO 2010'a katılacak firmalarda süren hummalı hazırlıklar son aşamasına geldi

Türkiye'nin en kapsamlı fuarı MODEKO 2010'a katılacak firmalarda süren hummalı hazırlıklar son aşamasına geldi. Kıyasıya rekabetin yaşanacağı organizasyonda, üreticiler sektördeki son yenilikleri standlarına taşımak için gecesini gündüzüne katmış durumda.
Efor Fuarcılık'ın İzmir Mobilyacılar Odası işbirliği ile düzenleyeceği MODEKO 2010 21. İzmir Mobilya Fuarı için geri sayım başladı. Sektöründe Türkiye'nin en kapsamlı organizasyonu olan MODEKO 2010 7 Nisan tarihinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açılacak. Ülkenin önde gelen fuar katılımcısı 175 kurumsal mobilya firması hazırlıklarını son kez gözden geçiriyor. Mobilyacıların meslektaşlarından bile sakladıkları özel tasarımlı ürünler montajlanmaya başladı. Kurumsal firmaları yansıtacak tanıtım argümanları matbaa ve tanıtım ajanslarında nihai tüketiciye sunulmaya hazırlanıyor. Bir diğer hummalı çalışmanın yaşandığı kurum ise fuarı yıllardır aralıksız düzenleyen Efor Fuarcılık da yaşanıyor. Fuar katılımcılarının sorunsuz olarak alana yerleştirilmeleri, yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin kolay ulaşım ve konaklamaları, fuar etkinlikleri ile tanıtım çalışmaları büyük bir hız ve titizlikle sürdürülüyor. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele her organizasyonunda heyecanını kaybetmediği için Efor Fuarcılık'ın başarılara imza attığına dikkat çekti.. Eyigele hazırlık çalışmalarını şu sözlerle özetliyor; "MODEKO İzmir Mobilya Fuarı'nı 21. kez düzenliyoruz. Ne kadar tecrübeli olsak da her yıl ilk fuarımızı düzenliyormuşuz gibi titiz bir çalışma ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin en kapsamlı fuarını mobilya sektörünün Ege zirvesini gururla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri 5 gün süre ile kentimizde olacak. Zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağazalarının sorumluları fuarımızı ziyaret edecek. Çok sayıda alım heyetinin katılımcılarla görüşmesi için sektör profesyonellerinin İzmir'e gelmesi için ulaşım ve konaklamalarda kolaylıklar sağladık. Görülmeye değer bir fuarı sektörle birlikte kuruyoruz. Katılımcılar, ziyaretçilerimiz ve bu kent de yaşayanlar kaybedeni olmayan bir organizasyona daha tanıklık edecekler."
MODEKO 2010'un heyecanını duyan bir başka kurum ise İzmir Mobilyacılar Odası. Yaklaşık iki ay önce sektörün önemli desteği ile seçilen Oda Başkanı Tevfik Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri organizasyonun çıtasını yükseltmek için var güçleriyle çalışıyor. Kısa bir zaman diliminde hızlı bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Başkan Özdemir, sektörün sezon startı da olan fuarın büyük önem taşıdığını söylüyor. Özdemir; "Global ekonomik kriz mobilya sektörümüzün hızını kesemedi. Ülkemizde sektörümüz ihracat hacmi, istihdam gücü ve yatırımlarımızla ekonominin moral kaynağı olmaya devam etmektedir. Kentleşme, nüfus artışı, yükselen hayat standardı ile Türkiye'de de mobilyaya olan talepte, ciddi bir artış söz konusu. Çağın gereklerini temelden kavrayan ve gelişimini bu çerçevede yeniden, yeni bir anlayışla şekillendiren sektörümüz, Türkiye'nin Avrupa ile rekabet edebilecek düzeyde olduğunu her fırsatta gösteriyor. Yurt dışında, dünya standartlarına uygun, yeterli kalitede, farklı ve özgün tasarımları ile, aynı zamanda rekabetçi fiyatları olan Türk Mobilyamız bu nedenle 170 ülkeye ihraç ediliyor. Dünyada üretilen ve satılan mobilya payında maalesef istediğimiz düzeyde değiliz. Sektörümüzü hak ettiği yere ulaştırmak için çalışıyoruz. İhracat kapılarının gümrük kapıları olmadığını Uluslararası fuar kapıları olduğunu biliyoruz" dedi.