Mimar Kemalettin İçin Aibü'de Konferans Verildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) tarihte Mimar Sinan'dan sonra gelen en ünlü isim Mimar Kemalettin için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Mimar Kemalettin İçin Aibü'de Konferans Verildi
AİBÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin düzenlediği etkinliklerin ilki Mavi Salon'da gerçekleştirildi. ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldırım Yavuz'un verdiği "Mimar Kemalettin; Tarihin Dönüm Noktalarından Bir Mimar" adlı konferansa Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, akademisyenler ve mimarlık bölümü öğrencileri katıldı. Konferans öncesi AİBÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Bölümü salonda bulunanlara mini bir konser verdi. Konferansında Mimar Kemalettin'in eser niteliğinde çalışmalarıyla, yapı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldırım Yavuz, "Mimar Sinan'dan sonra gelen en ünlü ismimiz Mimar Kemalettin'dir" dedi.
Programın devamında davetliler İzzet Baysal Kültür Merkezi Sergi Salonu'na geçerek, 'Mimar Kemalettin; Tarihin Dönüm Noktalarından Bir Mimar' sergisinin açılışına katıldı. Mimar Kemalettin yapıtlarının fotoğraflarından oluşan sergiyi gezen Vali Halil İbrahim Akpınar ve Rektör Hayri Coşkun, sergiyi çok beğendiklerini dile getirerek, Bolu'ya da böyle güzel yapıların kazandırılması gerektiğini söylediler.