Kırıkkale'de Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Kırıkkale'de Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinlikler düzenlendi.

  İl Kültür ve Turizm Müdürlü tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programında öğrenciler tarafından hazırlanıp sahnelenen " Kitap en iyi arkadaştır " konulu piyes büyük beğeni toplarken program sonunda çeşitli kitaplardan oluşan sergi açıldı .
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür ' ü Yahya Kemal Er , Türkiye ' de kütüphanelere gereken önem verilmediğini belirterek , kütüphaneleri günümüzün en yalnız , en buruk , en üzgün mekanları olarak niteledi . İnsanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini dile getiren Er , kitap okumayan bir toplum oluşumuzun cezasını elbette her alanda çekmekteyiz . Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda kütüphanelere ayrı bir önem verdiğini belirten Er , " İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde başarılı çalışmaları
sonucunda gerek okuyucu hizmetleri gerekse teknik hizmetler çağın gerektirdiği şekilde verilmektedir . Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünde özellikle son yıllarda Kütüphanelere ayrı bir önem vererek Kütüphanelerin çağdaş ve modern hale getirilmesi yönünde birçok çalışmalar yapmaktadır . Bu konuda halkın kütüphaneye ilgisinin çekilebilmesi için internet erişim merkezleri ve en çok okunan eserler satın alınarak okuyucu sayısının artırılması hedeflenmektedir " dedi .
Kütüphane Müdürü Zaliha Atay ise , kitap dünyasını dipsiz bir kuyuya benzeterek , " Nasıl bizler bir yere , şehre , aileye ve bir yuvaya aitsek kitaplarda bir yuvaya ait . Kütüphane , toplumun devamlılığını sağlayan bir araç . Kütüphane , böylesi eşsiz bir dünyanın kapıları yüzyıllardır insanoğluna , onun beklentilerine ve hayal dünyasına cevap vermek üzere açılıyor . Kitaplar , kahramanlar ve onların ebedi mabetleridir kütüphaneler . Kütüphaneler bir toplumun ve o toplumun oluşturduğu devletin siyasal kültürel ve
ekonomik devamlılığını sağlayan bir araçtır . Bir egemenlik unsurudur . Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı günümüzde söz sahibi olabilmenin yolu eğitim seviyesinin yükseltilmesine ve bireylerin kendilerini yetiştirmesine bağlıdır . Eğitim kitap okuma alışkanlığı ile süreklilik kazanacak , bireylerin ufku genişleyecek , bakış açısı değişecektir . Kütüphaneler yüzyıllar boyunca ortak bilgilerimizi korumanın en önemli mekanları olmuştur " diye konuştu .
Program konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi .