Çanakkale Boğazı Girişinde Deniz Kazası

Çanakkale Boğazı girişinde uluslararası sularda yabancı bayraklı 2 gemi çarpıştı. Kazada iki gemide hafif çapta hasar meydana geldi.

  İHA muhabirin edindiği bilgiye göre , Romanya ' dan Lübnan ' a mısır götüren Sn Wincent bayraklı " Sandrella " isimli yük gemisi Çanakkale Boğazı girişinde uluslararası sularda Romanya ' dan İspanya ' ya giden Libarya bayraklı " Fiesta " isimli yük gemisi ile çarpıştı . Kazada geminin birinin ön , diğerinin de arka kısmında hasar meydana gelirken , ölen ya da yaralanan olmadı . Gemi kaptanlarının telsiz kanalı ile durumu Deniz Trafik İstasyonu ' na bildirmesinin ardından bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ' ne ait bot ile
römorkörler gönderildi . Gemilerinin çarpmanın ardından birbirlerinden ayrıldığı ve Bozcaada ' nın kuzeyindeki demir bölgesine kendi imkanları ile giderek demirleyeceği öğrenildi .
Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt , gemi kazasının ardından bölgeye ekiplerin intikal ettiğini belirterek , " Her iki gemide de hafif çapta hasar meydana gelmiş durumda . Geminin birinin ön , diğerinin de arka kesiminde hasar bulunuyor . Denizde bir kirlilik söz konusu değil . Ölen yada yaralanan da yok . Gemiler Bozcaada açıklarında demirleyerek gerekli işlemler yapılacak " dedi .