Bülent Eczacıbaşı Bilgi Mba Öğrencileriyle Buluştu

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Bülent Eczacıbaşı İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA öğrencileri ile biraraya geldi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre öğrencilerle buluşan işadamı Bülent Eczacıbaşı, Türk sanayisinin 70'li yıllardan günümüze kadar yaşadığı aşamalara ve değişimlere değindi. Türk ekonomisindeki enflasyon sorununun sanayi sektörü ve üreticiler üzerindeki olumsuz etkilerinin eskiye oranla azaldığını belirten ve bu kapsamda Merkez Bankası'nın bağımsızlaşmasının önemini vurgulayan Eczacıbaşı, Türk sanayisinin en büyük sorunu olarak inovasyon kültüründen yoksun olmasını gösterdi.
Başarılı olmak için yenilikçi olmak gerektiğinin altını çizen Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'deki sanayi kuruluşlarının rekabet açısından çok güçlü olmadıkları için yenilikçi ortamın yeterince gelişmediğine de değindi. Türkiye'deki küresel markaların azlığına da değinen Eczacıbaşı, Türkiye pazarının çok büyük olmaması nedeniyle yatırımcıları destekleyecek kaynağın oluşturulamadığına dikkat çekti. Günümüz yöneticilerinin eskiye göre farklı soru ve sorunlar yaşadığını vurgulayan Eczacıbaşı, şu anda
yöneticilerin "Neden insanlar bizim ürünlerinizi alsınlar?" ve "Genç mezunlar neden bizim şirketimizde çalışsınlar?" sorularının önemli olduğunu vurguladı.
Bilgi MBA öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Bülent Eczacıbaşı, MBA eğitiminden önce iş deneyiminin önemli olduğuna değindi ve gençlerin iktisat gibi önemli ve temel derslerin eğitimini almadan mezun oldukları bir eğitim sisteminin gençlerin iş hayatı açısından yeterli olamayacağını da belirtti. Gençlere yaptıkları işi ciddiye almalarını öneren Bülent Eczacıbaşı, derslerde gösterdikleri başarıyı iş hayatında da aradıklarını ifade etti.
(SB-SB-E)