Erarslan: 'Karadenizbirlik Samsun Markasıdır'

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(Karadenizbirlik) Genel Müdürü Ünal Erarslan, Samsun üreticisinden her yıl 13 bin ton ürün aldıklarını, karşılığında ortalama 10 milyon TL ödediklerini belirterek, "Karadenizbirlik, Samsun halkının desteğiyle büyüyor" dedi

Erarslan: 'Karadenizbirlik Samsun Markasıdır'
Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(Karadenizbirlik) Genel Müdürü Ünal Erarslan, Samsun üreticisinden her yıl 13 bin ton ürün aldıklarını, karşılığında ortalama 10 milyon TL ödediklerini belirterek, "Karadenizbirlik, Samsun halkının desteğiyle büyüyor" dedi.
Ünal Erarslan yaptığı açıklamada, Samsun'da üretilen markaların kaliteden ödün vermeden ili en iyi şekilde temsil edecek nitelikte olması gerektiğinin önemine dikkati çekti. Erarslan, "Bu ürünlerden Samsun halkının yararlanması, böylece ekonomiye katkı sağlaması hedef olmalıdır" diye konuştu.
Genel Müdürlüğü Samsun'da bulunan Karadenizbirlik'in yürüttüğü faaliyetler ile ülke ve bölge kalkınmasına destek verdiğini söyleyen Genel Müdür Ünal Erarslan, "Karadenizbirlik markası, üreticisinin ve Samsun halkının desteği ile büyüyor. Karadenizbirlik, 1978 yılından itibaren bölgenin en eski markalarından birisidir" şeklinde konuştu.
Karadenizbirlik'in istihdama katkısının da azınsanmayacağına işaret eden Eraslan, "Genel müdürlüğümüzün yanı sıra Bafra, Havza, Vezirköprü, Çarşamba ve Terme'de faaliyet gösteren kooperatiflerde toplam 80 personel istihdam edilmiştir" bilgisini verdi.
Türkiye genelindeki 21 kooperatifin genel ihtiyaçlarının hepsini Samsun'dan karşılayarak il ekonomisine destek verdiklerini anlatan Erarslan, yılda yaklaşık 6 milyon TL tutarında KDV, stopaj ve sigorta primi gibi ödemelerini de Samsun ilinde yaptıklarını açıkladı.
Türkiye'de toplam 16 tarım satış kooperatifleri birliği olduğunu, Karadenizbirlik'in bölgedeki tek Birlik olarak Samsun il genelinde 20 bin üreticiye imkanlar sağladığını, ayrıca bu üreticiler için pazar garantisi sağladığını da ifade eden Ünal Erarslan, "50 milyon liralık yurt içi hasılatımızı Samsun'a topluyoruz, Samsun'u ve Samsun markasını temsil ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Birliğin mamulü olan yağların bölge ürünlerinden ve kendi fabrikalarında üretildiğini hatırlatan Erarslan, "Yemeklik yağ ihtiyacımızın 3'te 2'si yurt dışından karşılanarak yaklaşık 3 milyar dolar döviz ödeniyor. Bu anlamda da Birlik olarak bölge üreticisine ve yağlı tohum açığının kapatılmasına önemli destek vermeye devam ediyoruz" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı "Samsun'da Var, Samsun İçin Al" kampanyasını yürekten desteklerini ifade eden Ünal Erarslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Samsun'un markasına sahip çıkması kadar, halkımıza, (Samsun markasıyım) diyen firmaların da en sağlıklı ve kaliteli ürünü sunmaları en az o kadar önemlidir."