Çetin Doğan'ın niyeti belli oldu

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında tutuklanan Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin GATA'ya kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Çetin Doğan'ın niyeti belli oldu
Ülgen, Saldıray Berk'in arkasında olduklarını söyleyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Doğan için böyle bir şey söylememesini ise, soruşturmanın henüz tamamlanmamış olmasına bağladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Avukat Celal Ülgen, avukat arkadaşı Hüseyin Ersöz'ün Çetin Doğan'la görüşmeye gittiğini belirtti. Doğan'ın sağlığı konusunda rapor beklendiğini ifade eden Ülgen, "Hem görüşmek hem de sağlık durumuyla ilgili bilgiler almak istiyorduk. Ancak aldığımız bilgilere göre Silivri Devlet Hastanesi'ndeki inceleme sonuçları, Silivri Cezaevi'ne intikal etmemiş. Avukat Ersöz'ün bana verdiği bilgiye göre Çetin Paşa'nın sağ bacağında uyuşma ve ağrı yoğunlaşmış" dedi.

Silivri Cezaevi kampusunun oldukça rutubetli ve nemli bir yer olduğunu kaydeden Ülgen, "Bu bölgede bacak ağrısının, uyuşmasının nüksetmesinin çok tehlikeli olabileceği daha önceden doktorlar tarafından söylenmişti. Bu nedenle endişeliyiz. Avukat İsmail Tepecik'le birlikte 10 dakika önce Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne bir faks çekerek tam teşekküllü hastaneye sevk işleminin ivedi olarak gerçekleştirilmesini istedik" diye konuştu.

Gazetecilerin Doğan'ın hastaneye gitmeyi reddettiği yönündeki sözleri hatırlatılan Ülgen, "Kendisini ikna ettik. Sağlık söz konusu olunca ikna ettik ve mutlaka hastaneye gidecek. Bu hastane hangisi olursa olsun gidecek. Ancak bildiğiniz gibi sadece tutuklular için değil bütün hastalar için hasta hakları bulunmaktadır. Hasta hakları çerçevesinde hastanın kendi tedavi işlemini yapacak hastaneyi ve doktoru seçme hakkı vardır. Tutuklu bu seçme hakkında yoksun bırakılamaz. Bunun dikkate alınacağını düşünüyorum" dedi.

"Sizin bir tercihiniz var mı?" sorusu üzerine Ülgen, "Avukatlar olarak bizim tercihimiz, Çetin Paşa'nın itirazına rağmen GATA. Çünkü Çetin Paşa, GATA olması halinde bir takım çevrelerin 'Gatakulli' lafını yineleyeceğini düşünüyor. Böyle bir durumu içine sindiremeyeceği için Çetin Paşa, İstanbul Üniversitesi hastanelerinin olabileceğini düşünüyor. Ama biz, bütün incelemelerinin, raporlarının GATA'da olması nedeniyle ve doktorların da orada bulunması sebebiyle bunun daha doğal bir hastane olacağı düşüncesindeyiz" karşılığını verdi.

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Saldıray Berk'in arkasında olduklarını söyledi. Çetin Doğan hakkında böyle bir şey söylemedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Ülgen şöyle yanıtladı: "Onu iyi okumak gerekir. Orada sayın Genelkurmay Başkanı şunu söylüyor: 'Saldıray Berk komutanla ilgili iddianameyi okuduk. Belgeleri gördük, ek klasörleri okuduk. Bu nedenle söyledik' Ama Balyoz Harekat Planı ile ilgili suçlamalarda henüz iddianame yok. Henüz Başbuğ'a ulaşmış bilgi ve belge yok. Bu nedenle herhangi bir şekilde görüş ileri sürmüyor. Bu konuyu düzeltmek lazım"

Doğan'ın GATA hayali suya düştü

Balyoz darbe planı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın üç ayrı hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Silivri Devlet Hastanesi'nden Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Müdürlüğü'ne gönderilen yazıya göre; Doğan'ın MR için 23 Mart 2010 tarihinde Esenyurt Devlet Hastanesi'ne, 11 Mayıs 2010 tarihinde EMG için Bakırköy Devlet Hastanesi'ne, sintigrafi için ise henüz belirlenmeyen bir tarihte Siyami Hersek Hastanesi'ne sevk edildi.

Doğan'ın avukatı Celal Ülgen ise yarın infaz savcılığına dilekçe vererek tüm işlemlerin aynı hastanede yapılmasını isteyeceklerini kaydetmişti. Avukat Ülgen öğle saatlerinde yaptığı açıklamada Doğan'ın bacağında uyuşma ve ağrının yoğunlaştığını söylemişti.