İzmir'de Nevruz Kutlamaları Pkk Mitingine Dönüştü

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Hipodrom Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamaları, PKK mitingine dönüştü

İzmir'de Nevruz Kutlamaları Pkk Mitingine Dönüştü
  İzmir ' in Buca ilçesinde bulunan Hipodrom Meydanı ' nda düzenlenen nevruz kutlamaları , PKK mitingine dönüştü . Kutlamalara katılan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna , Kürt sorununun çözülmesi için PKK ve terörist Abdullah Öcalan ' ı gösterirken , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Roman vatandaşlardan özür dilediğini hatırlatarak ; " Tüm bu yaşananlara rağmen özür beklemiyoruz . Af tartışmalarına girmiyoruz biz kimi affedeceğiz . Çözüm BDP , PKK ve Öcalan ' dır " dedi .
BDP tarafından organize edilen kutlamalar sabah saatlerinden itibaren Buca Hipodrom Meydanı ' nda başladı . Meydanda toplanan yaklaşık 10 bin kişi terör örgütü PKK bayrakları ve Öcalan ' ın posterleri açarak terör örgütü elebaşısı lehine sloganlar attı . Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalar ; 2001 yılında İzmir ' in Kadifekale semtinde Abdullah Öcalan ' ın tutuklu olmasını protesto için kendini yakarak ölen Rahşan Demirel ' in ablası ve BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ' nın Nevruz ateşini yakıp halay
çekmesiyle başladı .
Nevruz kutlamalarında konuşan Emine Ayna , Anayasa ' nın AB istediği için değiştirileceğini belirterek şöyle konuştu : " Anayasa değiştirilirken haklara yer vermeden nasıl bir Anayasa yaparız tartışıyorlar . Anadilde eğitimin olmadığı , hakların olmadığı demokratik Anayasa olur mu? Bunu AB istiyor diye yapıyorlar , halk için değil . Kürtlerin taleplerine yer vermeyecekleri bir Anayasa için tartışıyorlar . Çözümün diyalogla olacağını konuştuğumuzda Türklerin hassasiyetini karşımıza koyuyorlar . ' Talepleriniz hak
değildir ' demiyorlar , aslında hak talebi olduğunu kabul ediyorlar . ' Türklerin hassasiyeti ' diyorlar . Kendi haklarından başka halk tanımıyorlar mı? Bu Türk halkına hakarettir . Bu konuda hassasiyeti olanlar ölümlerden rant elde edenlerdir . Yeter bu gençlerin ölümüne neden olduğunuz . "
PKK KÜRT SORUNUNUN NEDENİ DEĞİL SONUCUDUR
Yıllardır muhatap alınmayarak inkar edildiklerini öne süren Emine Ayna , şunları söyledi : " Yıllardır muhatap alınmıyor , inkar ediliyorduk . Bugün Başbakan ' başkalarını muhatap göstermesinler , sorunu hiçbir yere havale etmeyin ' diyor . Görmezden gelen sizsiniz , sizi muhatap alıyoruz dedi de biz mi kabul etmedik? Bizi nasıl muhatap alıyorsunuz? Siyaset yaptığımız partiyi kapatarak , 37 arkadaşımıza siyaset yasağı koyarak , aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 2 bin kişiyi tutuklayarak mı? Başka
yerlere havale eden , tartışmadan kaçan kendisidir . Gerçeklerden kaçmayın . PKK , Kürt sorununun nedeni değil sonucudur . 12 Eylül askeri Anayasasıyla Türkiye ' deki bütün farklılıklar yok edilmeye çalışılıyor . PKK , bu imha ve inkar politikasının sonucundan doğan bir silahlı örgüttür , başkaldırıdır , isyandır . Bunu görmeden çözümü tartışamayız . "
PKK terör örgütünün savunucusu gibi konuşan Mardin Milletvekili Emine Ayna ; sözlerine şöyle devam etti : " Bize ' PKK terör örgütüdür , onu ve elebaşısını muhatap almayız ' diyorlar . O zaman terörü tartışalım . Aydınların , düşünce adamlarının , gazetecilerin öldürülmesi terörist eylemdir . Musa Anter , Kışlalı , Uğur Mumcu katledildi altından hep derin devlet çıktı . Türkiye ' de yaşanan bu tür olayların bir çoğunun altından derin devlet çıkıyor . Muhatap alınacaksa bu BDP , PKK ve Öcalan ' dır . "
AF TARTIŞMALARINA GİRMİYORUZ
Konuşmasının büyük bölümünde AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ı eleştiren Emine Ayna , Başbakan ' ın Romanlardan özür dilediğini hatırlatarak şöyle konuştu : " Tüm bu yaşananlara rağmen özür beklemiyoruz . Af tartışmalarına girmiyoruz biz kimi affedeceğiz . Çözüm diyalogla olur diyoruz . Kürt iradesiyle mümkündür . Bu BDP , PKK ve Sayın Öcalan ' dır . Kimse bu mümkün değildir demesin . Dünyada birçok örneği var . Irak ' ta , Güney Afrika ' da , İspanya ' da , İngiltere ' de diyalogla çözülüyor . Bugün çözüme en
yakın zamandayız . Çözümü savaş ve kanda aramayalım . Kaybedecek bir insanımız dahi olmamalıdır . "
Seçimlerde karşılarına baraj çıkartıldığını ancak barajı açacak güçte olduklarını anlatan Ayna , sözlerini şöyle sürdürdü : " Doğudaki belediye sayısını iki katına çıkardık . Marmara ve Ege ' de de olmak istiyoruz . İzmir ' de yaşanan parti konvoyuna saldırının sorumlusu AK Parti ' dir . Biz İzmir ' e girersek AK Parti kaybedecek . AK Parti faşist ve ırkçı bir partidir . "
Emine Ayna ' nın konuşmasının ardından kutlamalar konserle devam etti . Kutlamalar boyunca terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar atılırken çevrede ikamet eden bazı vatandaşlar balkonlara Türk Bayrağı astı .