İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Yalova'da

Yalova'da çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'İstanbul, sadece Avrupa'nın değil, dünyanın kültür başkentidir' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Yalova'da
  Bir dizi ziyaret iç ; in Yalova ' ya gelen Başkan Kadir Topbaş , ilk Yalova Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Niyazi Eruslu ' yu ziyaret etti . Burada ü ; niversite ile ilgili ç ; alışmalar hakkında bilgi alan Topbaş , ardından Yalova Valisi Yusuf Erbay ' ı ziyaret etti . Erbay tarafından kapıda karşılanan Topbaş , İstanbul ' un Avrupa kü ; ltü ; r başkenti seç ; ilmesiyle alakalı aç ; ıklamalarda bulundu . İstanbul ' un sadece Avrupa ' nın değil , dü ; nyanın kü ; ltü ; r başkenti olduğunu dile getiren Topbaş , ' İstanbul , Avrupa kü ; ltü ; r başkenti ilan edildi . Ama
İstanbul , birikimi ile sadece Avrupa ' nın değil , dü ; nyanın kü ; ltü ; r başkentidir . Bununla ilgili ajans , valiliğimiz , belediyemiz ve Kü ; ltü ; r Bakanlığı ' mızla eş zamanlı ç ; alışmalarımız var . Ç ; alışmalarımızı yoğun bir şekilde sü ; rdü ; rü ; yoruz . Dü ; n yine bu anlamda bir toplantıya katıldım . Bu bir milattır , bir başlangıç ; tır . Burada ö ; nemli olan bir farkındalığın ortaya ç ; ıkmasıydı . Bu hissedildi . Gü ; zel izler bırakılacak . Dü ; nya bu ç ; alışmaları takip ediyor . Tabii İstanbul ' un bu ö ; zelliği yakın illeri ve Tü ; rkiye ' yi de ö ; nemli
şekilde etkilemekte . Biz de bu bilinç ; le hizmet etmeye ç ; alışıyoruz ' dedi .

Yalova Valisi Yusuf Erbay , Yü ; rü ; yen Kö ; şk ' ü ; n yağlı boya bir tablosunu Topbaş ' a hediye etti . Topbaş ise İstanbul laleleri ile bezeli bir seramik tabak ile İstanbul ' daki eserlerin yer aldığı bir kitabı Erbay ' a takdim etti .
Topbaş daha sonra Yalova Belediyesi ' ne geç ; ti . Yalova Belediye Başkanı Yakup Koç ; al tarafından karşılanan Topbaş , İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi desteğiyle yapılan Yalova sahil dü ; zenleme ç ; alışmaları hakkında bilgi aldı . Yalova ' da 9 milyon liralık bir yatırım yapıldığına vurgu yapan Topbaş , ' Meslektaşım Yalova Belediye Başkanı Yakup Koç ; al ' a başarılar diliyorum . İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi olarak bizim bir elimiz zaten hep İstanbul ü ; zerinde . Şu anda 9 milyon lira civarındaki yatırımımız var , rıhtım ve ç ; evre dü ; zenlemesi ile ilgili . İskele ve alt geç ; it bitti . Onların asfaltlama ç ; alışmaları yapılacak . İskele binasını haziran ayı gibi bitirmeyi hedefliyoruz . Bö ; ylece Yalovalılar , Yalova ' dan geç ; ip gidenler ve İstanbullulara gü ; zel hizmet verecek . Sonuç ; ta insanlığa , ü ; lkemize ve şehirlerimize hizmet vermek iç ; in gö ; revlendirildik . Bu hizmetleri de kurumsal taassup gö ; zetmeden el ele vererek yapıyoruz . En ö ; nemli gö ; rev , insana hizmettir ' şeklinde konuştu .