Esenyurtlu gençler tarihini yad etti

Çanakkale Deniz Zaferi Şehitlerini Anma programında, öğrencilerin tarihi anlatan gösterileri, ülkenin dünü ve bugününden sunulan kesitler ayakta alkışlandı

Esenyurtlu gençler tarihini yad etti
Türk Ulusu’nun mühürü olan Çanakkale Deniz Zaferi Şehitleri Esenyurt’ta düzenlenen etkinliklerle anıldı. Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Meslek Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’de düzenlenen programda, liseli gençlerin hazırladıkları Çanakkale Oratoryosu, okudukları şiirler ve Çanakkale Savaşını anlatan tiyatro gösterisi zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden olurken, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Program sonunda Türkiye’nin dünü ve bugününü anlatan film gösterisi ise adeta ders verir nitelikteydi. Gençlerin gösterileriyle dolu dolu geçen Çanakkale Şehitlerini Anma programına Esenyurt İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ve İl Genel Meclis Üyesi Hamit Öncü katılanlar arasında yer aldı. Program sonunda Kaymakam Uyumaz ve Başkan Kadıoğlu, vatan görevi sırasında mayın patlaması sonucu gazi olan Erkan Genç’e ve Şehit Serkan Özbakır’ın kardeşi Oğuzhan Özbakır’a çiçek hediye ettiler.

Uyumaz: Üç düşmanı yenmeliyiz

Çanakkale Deniz Zaferi Şehitlerini Anma programında, Esenyurt’lu gençler savaşı anlatan tiyatro gösterileriyle tarihini yad etti. Program öncesi Kaymakam Halil Uyumaz yaptığı konuşmasında, “Çanakkale Destanı kısa bir konuşmayla anlatılacak konu değildir. Şehitler hiçbir zaman unutulacak bir makam değildir. Bundan 95 sene önce o şehitlerimiz karşısında düşman vardı. Bugün ise, karşımızda yine üç farklı var. Birincisi cehalet ve bunu cehaleti bizler eğitimle bitirmeye çalışıyoruz. İkincisi ise ayrımcılığı da birlik ve beraberlikle çözeceğiz. Üncüsü ise farklılığı çok çalışarak, zamanımızı boşa tüketmeden karşı koymalıyız” diyerek, şehitlerin ruhlarını şad ederken, Allah bir daha o dönemleri yaşatmaması dileklerinde bulundu.

Kadıoğlu: En büyük kar barış ve huzurdur, sevgidir.


“Çanakkale’yi yıllarca anlattık” diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Buralara nasıl gelindiğini düşünmek lazım. Dünya Osmanlı’yı yok etmek için birleşti. Osmanlı Haçlı Seferi’nde 600 bin olan askeri, 100 bine inmişti. Bugün yine ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenler var. 25-30 yıldır şehit veriyoruz. Bizler ise, bir daha şehit gelmesin diye uğraşıyoruz. Ekonomide kar edebiliriz ama, huzur yoksa ettiğiniz kar da hiçbir şeye yaramaz. En büyük kar barış ve huzurdur, sevgidir. Ticaret kazanç daha önemlidir. Ticaret yaparsın, büyürsün ama, huzur olmadan bir anlamı olmaz. Kardeşlik, barış ve huzur içinde büyümeliyiz. Ülkemizi büyütmeliyiz. Savaşta İngiliz Askerlerinin, bizim yaralı Askerlerimizi nasıl öldürdüklerini iyi biliyoruz. 1915’te 15 milyon olan nüfusumuzdan, Çanakkale’de 300 bin askerimiz öldü. Fakat, Allah bizlere bir daha savaş yaşatmasın. Bir daha savaş olmaz demeyin, olabilirde.Gençlik bizim için çok önemlidir. %45 olan genç nüfusumuz bu ülkenin geleceğidir” derken, gençlerin ülkesine sahip çıkmasını istedi ve Çanakkale şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitleri şükran ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, “18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin bu güzel vatanımızın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür” dedi. Askerin son rütbesi şehitliktir diyen Özvatan, “Şehitlerimiz, Türk’ün milli varlığını sürdürmek için, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Çağımızın en büyük Askeri ve Siyai Dehası Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale muharebeleri sırasında, ben size taaruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum diyerek verdiği tarihi emir, inancın, fedakarlığın en büyük göstergesidir” diyerek, şehitlerin ruhlarını şad etti.